Euro Bölgesi Enflasyon ve Büyüme Verilerinden Ne Anlamalıyız ?

Euro Bölgesi Enflasyon ve Büyüme Verilerinden Ne Anlamalıyız ?

Haftanın ilk işlem gününde Euro Bölgesi tarafından öncü enflasyon ve ekonomik büyüme verileri geldi. Öncelikle verileri vermek istiyoruz.

Euro Bölgesi - TÜFE (aylık): %-0.1 (Önceki: %0.3)
Euro Bölgesi - TÜFE (yıllık): %5.3 (Önceki: %5.5)
Euro Bölgesi - Çekirdek TÜFE (yıllık): %5.5 (Önceki: %5.5)

Euro Bölgesi - Ekonomik Büyüme (yıllık) Q2: %0.6 (Önceki: %1.1)
Euro Bölgesi - Ekonomik Büyüme (çeyreklik) Q2: %0.3 (Önceki: %0)

Büyüme verilerine baktığımızda yıllık GSYİH’nin önemli ölçüde yavaşladığını görsek de çeyreklik bazda biraz iyileşme var. Bu Avrupa Merkez Bankası’nı rahatlatsa da Eylül’de faiz artışına ara vermek için kullanabilecekleri bir veri seti olabilir.

İmalat sektöründeki durgunluk derinleşirken, hizmet sektörü büyümesi de yavaşlıyor.

Enflasyon verilerinde de manşet enflasyonda biraz daha gevşeme olduğunu görmekteyiz. Ancak ECB’nin asıl baktığı çekirdek enflasyon %5.5’de sabit kalmaya devam etti. Yine de zirve bölgesinden aşağıda.

ECB tutarlı olmak istiyorsa, çekirdek enflasyonun hala çok yüksek olması sebebiyle Eylül ayında sıkılaştırmaya devam etmesi gerekiyor. Ancak son toplantıda aktarılan sözlü ifadelere göre mevcut faiz biraz daha izlemek bahanesiyle Eylül’de ara verilebilme ihtimali hala yüksek gözüküyor.


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News' e Üye Ol!

+90

SMS & E-MAIL DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-mail adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç