Almanya’da Yıllık Enflasyon Hızı Yavaşladı…

Almanya’da Yıllık Enflasyon Hızı Yavaşladı…

*Almanya tüketici enflasyonu Ocak ayında beklenildiği gibi gerçekleşirken, yıllık enflasyon gerilemesi dikkat çekti. Enflasyon Ocak ayında aylık bazda %0.2 artış gösterirken, bir önceki yılın aynı ayına göre %2.9 arttı. Bir önceki verilerde aylık %0.1 , yıllık %3.7 artış gerçekleşmişti.

*Türkiye sanayi üretimi Aralık ayında %8.20 artarken, bir önceki yılın aynı dönemine göre %1.6 artış gösterdi.

*Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabı üzerinden şu paylaşımda bulundu:
-İhracatçımızın her zaman yanındayız.
-Eximbank’ın sermayesini son 7 ayda üçüncü kez artırıyoruz.
-İhracatçılarımıza teminat kolaylığı sağlayacak çalışmaları da hızla tamamlayacağız. Böylece, ihracatçılarımızın finansmana erişimi iyileşirken kredi maliyetleri de düşecektir.

*Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in başkanlığıyla toplanan Finansal İstikrar Komitesi’nde kredi gelişmeleri ve kredilerin finansal istikrara karşı yarattığı etkiler değerlendirildi. Toplantıya ait paylaşılan yazılı metinde:
“Kredi büyümesi ve kompozisyonunun finansal istikrarla uyumlu seyretmesi için atılması gereken adımlar detaylı olarak değerlendirilmiştir. Komite, dengeli ve sürdürülebilir yüksek büyümenin en önemli unsurlarından finansal istikrarın korunması için bütüncül bir yaklaşımla çalışmalarını sürdürmektedir.”

*Kanada işsizlik oranı Ocak ayında %5.8’den %5.9’a artması beklenirken, %5.7’ye geriledi.

*ABD'de enflasyon revize sonuçlarına göre Aralık ayının aylık enflasyonu %0.3'den %0.2'ye geriledi. Aralık aylık çekirdek enflasyonu %0.3 ve yıllık %3.3'de sabit kaldı.
Bu revize sonrası ABD 10 yıllık devlet tahvili getirisi hafif gerilerken, dolar endeksinde de hafif değer kaybı oldu. ABD vadeli borsa endeksleri yükseli eğilimini korumaya devam ediyor.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News' e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç