Yeni Haftaya Sakin Başlangıç…

Yeni Haftaya Sakin Başlangıç…

*Asya'da çoğu piyasa Ay Yeni Yılı sırasında hâlâ kapalı. Japonya, Çin, Hong Kong ve Singapur'un tamamen kapanmasıyla likidite koşulları en hafif tabirle bozuldu. Sabah saat 10.00’dan sonra Avrupa'da işlemlerin sıklaşmasını sabırsızlıkla bekleyebiliriz, ancak haftanın ilk işlem günü olması sebebiyle sakin hava devam edebilir.

*ABD seansında bile bugün için herhangi bir önemli ekonomik veri beklenmiyor. Bununla birlikte gözler yarın açıklanacak ABD TÜFE verisinde. Bu veri Şubat ayının başındaki Tarım Dışı İstihdam verilerinin ardından gündeme gelen bir sonraki büyük veri olacaktır.

*Gün içinde FED üyelerinin konuşması piyasalarda etki yaratabilir.
-17.20’de FED üyesi Bowman’ın konuşması
-19.30’da Richmon FED Başkanı Barkin ‘in Atlanta Ekonomi Kulübü’nde konuşması
-21.00’de Minneapolis FED Başkanı Kashkari, Minnesota Ekonomi Kulübü'nün ev sahipliği yaptığı sohbete katılıyor.

*Pazartesi günü Avrupa Merkez Bankası konuşmacıları arasında Lane, de Cos ve Cipollone yer alıyor.

*İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey Pazartesi günü saat 21.00’de Loughborough Üniversitesi'nde bir konferansta konuşacak.

*Çin'de yeni banka kredileri Ocak ayında beklenenden fazla artarak rekor seviyeye ulaştı. Bankalar Ocak ayında rekor düzeyde 4,92 trilyon yuan yeni yuan kredisi verdi (önceki rekor Ocak 2023'te 4,9 trilyon yuan idi)

*ABD’de devasa reklamların yapıldığı ve dünyanın çoğunluğunun ilgiyle takip ettiği 2024 Super Bowl’u San Francisco 49ers'ı mağlup eden Kansas City Chief kazandı.


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News' e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç