TCMB Faizi Sabit Bıraktı ve Enflasyon ile Mücadele Vurgusu Yaptı...

TCMB Faizi Sabit Bıraktı ve Enflasyon ile Mücadele Vurgusu Yaptı...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, politika faizini beklentilere paralel bir şekilde %50 oranında sabit tuttu.

TCMB’nin açıklama metnine, Eylül ayında enflasyonun ana eğiliminin bir miktar yükseldiğini söyleyerek başladı. Üçüncü çeyrekte, talebin enflasyondaki düşüşü destekleyici seviyelere “yaklaştığı” belirtildi.

Temel mal enflasyonunun düşük seyrettiği yinelenirken, hizmet enflasyonunun son çeyrekte iyileşmesinin “beklendiği” vurgulandı. Bununla birlikte iyileşmenin hızı konusunda son dönemde belirsizlik olduğunun altı çizildi.

Aylık enflasyonun yakından takip edildiği bir kez daha vurgulanırken sıkı duruşun süreceği ve faizin sabit kalmış olmasına rağmen ihtiyatlı duruşun devam edeceği yinelendi.

TCMB açıklama metninden, geleceğe yönelik faiz indirimi konusunda enflasyondaki belirsizlikler sürdüğü için herhangi bir yönlendirme yapmaktan uzak kaldığını görmekteyiz. Bir sonraki toplantıda TCMB’den faiz indirimi beklememekle birlikte, Aralık toplantısı için de faiz indirme ihtimali şuan için uzak gözüküyor.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News' e Üye Ol!

+90

SMS & E-MAIL DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-mail adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç