Yurt Dışı Akşam Bülteni - 16.10.2024

Yurt Dışı Akşam Bülteni - 16.10.2024

*İngiltere’de Çekirdek TÜFE aylık %0.1, yıllık %3.2 olarak açıklandı. Manşet TÜFE ise aylık %0, yıllık ise %1.7 olarak geldi. Bu veriler İngiltere’deki deflasyonun devam ettiğini gösteriyor.

Veri sonrası İngiltere Merkez Bankası’nın faiz indiriminde daha cesaretli olacağı öngörüsüyle GBPUSD paritesi fiyatlamaları 1.3075’den 1.2980’e geriledi. Gün içinde ise 1.3020 bölgesinde hareket etti.

*Morgan Stanley’in üçüncü çeyrek bilanço sonuçları yayınlandı. Hisse başına kazanç 1.6 $ beklenirken 1.88 $ olarak açıklandı.

*BOJ Başkanı Ueda, bu hafta sonu Çin’i ziyaret edecek. Japonya, Çin ve Güney Kore’nin yılda bir kez gerçekleştiği bu toplantı 2009’da başladı ve “bölgesel ekonomik ve finansal gelişmeler ile merkez bankacılığını ilgilendiren ortak ilgi alanları” hakkında düzenli görüş alışverişi yapılmasını sağlıyor.

*Gün içinde Ons Altın’daki yükseliş dikkatlerden kaçmadı. En son 26 Eylül’de 2685 ile rekor tazelemiş olan sarı metal, gün içinde 2682 seviyesine kadar yükseldi.

*Yarın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararlarını takip edeceğiz.


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News' e Üye Ol!

+90

SMS & E-MAIL DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-mail adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç