Yurt Dışı Akşam Bülteni - 17.10.2024

Yurt Dışı Akşam Bülteni - 17.10.2024

Gün içinde yurt içi ve yurt dışında iki önemli faiz kararını takip ettik.

*İlk olarak saat 14.00’de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın politika faizi kararı geldi. TCMB, faizi %50’de sabit tuttu. Hizmet enflasyonunun son çeyrekte iyileşmesinin “beklendiği” ancak iyileşme hızının belirsiz olduğu vurgulandı. TCMB metnindeki yaklaşıma göre Kasım ayında faiz indirimi olmayacağı, Aralık toplantısında ise uzak bir ihtimal olduğu anlaşılıyor.

Daha detaylı haberimiz için…
https://www.ikon.news/haber/detay/929410

*İkinci olarak 15.15’de Avrupa Merkez Bankası’nın kararı geldi ve beklentilere paralel olarak 25 baz puan faiz indirdi. ECB, Haziran ayında başladığı indirim döngüsünde üçüncü kez faiz indirmiş oldu. ECB Başkanı Lagarde, ekonomik aktivitenin beklenenden zayıf olduğunu belirterek sonraki toplantılarda indirimin kapısını açlık bıraktı. Ek olarak genel olarak dezenflasyon sürecinin 2025’de kararlılıkla süreceğini belirten açıklamalar yaptı.

Detaylı haberimiz için…
https://www.ikon.news/haber/detay/929418

*ABD vadeli borsa endeksleri başta SP500 olmak üzere Dow Jones endeksi rekor tazeledi. Nasdaq da yükselişe eşlik etti. ABD seansı açılışında hafif kar satışı yaşansa da gün içi pozitif performans devam ediyor.

*ABD’de Philly Fed imalat endeksi +10,3 olarak açıklandı. Beklenti +3,0 ise şeklindeydi.

*ABD’de Çekirdek Perakende Satışlar verisi aylık bazda %0.5 yükseldi. Bu veri Philly İmalat endeksi ile birlikte ABD ekonomik aktivite tarafında işlerin yolunda gittiğini gösteriyor.

*Global piyasalarda aşağı yönlü eğilimi olan EURUSD paritesi, ECB toplantısı sonrası 1.0830’a kadar geriledi. Ons Altın 2689 ile rekor tazeledi. USDJPY paritesi, dolar endeksindeki güçlülük ile tekrar 150.00 seviyesini gördü.

*Yarın gece saat 02.30'da Japonya'dan enflasyon verileri karşılanacak. Sabaha karşı 05.00'de ise Çin'in ekonomik büyüme ve sanayi üretimi verileri izlenecek.

 

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News' e Üye Ol!

+90

SMS & E-MAIL DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-mail adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç