Yurt Dışı Sabah Bülteni – 17.10.2024

Yurt Dışı Sabah Bülteni – 17.10.2024

*Rusya Eylül Ayı Aylık Üretici Fiyat Endeksi: %1,4 önceki veriye göre düşük bir artışla %0,5 olarak açıklandı. Rusya’da üretici fiyatlarındaki artış yavaşladı.

*Rusya Eylül Ayı Yıllık Üretici Fiyat Endeksi: Yıllık ÜFE, %10,2’den %5,6’ya gerileyerek enflasyonist baskıların azaldığını gösteriyor.

*Amerikan Petrol Enstitüsü Haftalık Ham Petrol Stokları: Stoklar, 3,2 milyon varil beklentisinin aksine 1,580 milyon varil azaldı. Bu durum, petrol fiyatlarında kısa vadeli artış baskısı oluşturabilir.

*Japonya Eylül Ayı Mevsimsellikten Arındırılmış Ticaret Dengesi: -0,19 Trilyon olarak açıklanırken, önceki veri -0,47 Trilyon’du. Beklentiden daha iyi gelen bu veri, ticaretteki daralmada hafif bir iyileşme gösteriyor.

*Japonya Eylül Ayı Yıllık İhracat: İhracat, yıllık %1,7 daralarak beklentileri karşılamadı (beklenti %0,5 büyüme). Önceki veri %5,5 büyüme ile dikkat çekmişti; bu düşüş, ihracattaki zayıflığı ortaya koyuyor.

*Japonya Eylül Ayı Yıllık İthalat: İthalat %2,1 artış gösterdi, ancak %3,2 olan beklentinin altında kaldı. Önceki ay %2,3 artış gerçekleşmişti.

*Japonya Eylül Ayı Ticaret Dengesi: -294,3B ile beklenti (-237,6B) altında kalarak dış ticarette olumsuz bir tablo sergiledi.

*Ham petrol fiyatlarında devam eden düşüşler ile 70.00 seviyesi altına sarkmalar görülüyor.

*Sarı metalde 2684 seviyeleri görülerek eski rekor seviyesinin hemen altında rekor denemesi devam ediyor.


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News' e Üye Ol!

+90

SMS & E-MAIL DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-mail adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç