Günün En Önemli Verisi ABD Ocak Ayı Enflasyonu Olacak...

Günün En Önemli Verisi ABD Ocak Ayı Enflasyonu Olacak...

*Günün en kritik verisi ABD’den açıklanacak Ocak ayına ait enflasyon verileri olacak. Piyasadaki düşük ve yüksek beklentilerin dışında kalan veri sonuçları, çeşitli nedenlerden dolayı piyasaları daha önemli ölçüde harekete geçirme eğilimindedir. Örneğin, bugün açıklanacak enflasyon verisinin, beklenenden zayıf olması durumunda Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) daha yakın vadede faiz indirimlerine ilişkin spekülasyonları artıracaktır. Bu da ABD Doları’nın zayıflamasını beraberinde getirecektir.

Daha güçlü (yani daha yüksek) bir TÜFE raporu bu beklentileri azaltacaktır ve ABD Doları’nın gücünü korumasını sağlayacaktır.

Bununla birlikte bugün açıklanacak veri tek başına bir gösterge olmayacaktır. Enflasyonda bir düşüş eğilimi varsa, bunun bir trend olarak gerçekleşmesi ve kısa vadeli olmadığından emin olmak FED için son derece önemli bir durum. Zaten bu sebeple, son FOMC toplantısında Mart ayında olası bir faiz indiriminin kapısını kapatmıştı.

*ABD 10 yıllık tahvil faizi ABD enflasyon günü %4.20 seviyesine yakın seyrediyor. EURUSD paritesi 1.0765, Ons Altın 2021, USDJPY 149.50 ve ABD borsa endeksleri tarihi zirvelerine çok yakın seyretmeye devam ediyor.

*Bitcoin 50.000 doların üzerine çıkarak Aralık 2021'e kadar yeni bir zirveye ulaştı.

*ABD enflasyonu öncesinde Avrupa seansında takip edilmesi gereken bazı önemli veriler ilk olarak İngiltere’den istihdam piyasası verileri ve İsviçre’den ise enflasyon verisi olacak. Bu verileri öğle saatlerinde Almanya ZEW Ekonomi Güven Endeksi verisi takip edecek.

Yurt içi tarafında saat 10.00’da Aralık ayına ait Cari Denge ve Perakende Satışlar verilerini takip edeceğiz.


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News' e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç