Haftanın İlk İşlem Günü Sakin Geçerken, Hafta İçi Detaylar Bültenimizde...

Haftanın İlk İşlem Günü Sakin Geçerken, Hafta İçi Detaylar Bültenimizde...

*Yurt içi piyasaların Kurban Bayramı sebebiyle kapalı olduğu yeni haftanın başlangıcı nispeten daha sakin başlıyor. Hafta içerisinde dünyada 20 Haziran’da İngiltere ve İsviçre, 18 Haziran’da Avustralya ve 19 Haziran’da da Brezilya merkez bankalarının toplantıları olacak.

*Geçtiğimiz hafta Japonya Merkez Bankası toplantısını geride bırakmıştık. Bu toplantıda verilmiş en kritik mesaj, Temmuz toplantısında varlık alımlarının yavaşlatılacağı yönündeki yönlendirmeydi. BOJ’dan eski bir politika yapıcı Makoto Sakurai, BOJ’dan Temmuz toplantısında 2 Trilyon Yen kadar bir azaltım öngörüyor. Ek olarak, BOJ’un gelecek yıl sonuna kadar faiz oranlarını %0.5’e çıkarması öngördüğünü belirtti.

*Avrupa ve Fransa’da, İtalya’da Meloni’nin 2022’de göreve geldiğinin benzeri bir şekilde Fransa’da da siyasi bir dönüşüm olma ihtimalinden endişe duyuluyor. Bu durum Fransa ve Avrupa siyaseti için risk olarak görülürken, İtalya örneğinde Meloni, AB'ye yönelik düşmanca yaklaşımını yumuşattı. Fransa örneğinde ise politika yapıcılar ve yasa koyucular Le Pen'in iktidara gelmesi durumunda aynı şeyi umuyor olacak.

Fransa tahvil faizleri bu tip riskler sebebiyle yükseliyor. Bu noktada gözler ECB’nin Fransız tahvillerini alıp almayacağı konusuna çevrilirken, ECB’den buna yönelik bir çalışmanın olmadığı belirtildi. Fransız tahvil faizleri, Alman tahvil faizine göre 2011 yılının en yüksek seviyesinde.

*ABD borsaları yeni haftaya hafif negatif daha çok yatay bir eğilimle başlarken, EURUSD paritesi 1.0715, Ons Altın ise 2330 seviyelerinde fiyatlanıyor.

*ECB baş ekonomisti Lane, ECB politikalarına ve sonuçlarına yönelik açıklamalarda bulundu.
-ECB/Lane: Aylık enflasyon verilerine daha fazla hassasiyet geliştirilmemesi ve enflasyon trendine bakılması gerekir.
-ECB/Lane: Mevcut faiz oranlarının enflasyon üzerindeki %100 etkisi henüz yansımadı.

Bugün çok çeşitli konuları kapsayan pek çok açıklama sunuyor. Ancak sonuç şu ki, hala verilere bağımlı olacaklar ve önümüzdeki Eylül ayında faiz oranlarını tekrar düşürüp düşüremeyeceklerini görmek için bekleyecekler.

*Hafta içerisinde yarın öğle saatlerinde Euro Bölgesi tarafında enflasyon verilerini izlerken, Çarşamba günü İngiltere'den enflasyon beklenecek. Perşembe gece saatlerinde Çin'in kredi faizi ayarlamasının yanı sıra gün içinde İngiltere Merkez Bankası'nın politika faizi kararı açıklanacak. Haftanın son işlem gününde global bazda öncü imalat ve hizmet PMI endekslerini takip edeceğiz. 

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News' e Üye Ol!

+90

SMS & E-MAIL DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-mail adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç