*EIA haftalık ham petrol stokları, 0,400 milyon varil artış beklentisinin üzerinde, 2,089 milyon varil artış olarak gerçekleşti. Önceki veri 2,149 milyon varil artış seviyesindeydi.
*Japonya Ekonomi Bakanı, mütevazı bir ekonomik toparlanmanın devam etmesini beklediğini belirtti.
*Japonya’nın üçüncü çeyrek yıllık GSYİH’si, önceki %2,2 seviyesinden %0,9’a geriledi.
*Japonya’nın üçüncü çeyrek çeyreklik GSYİH’si, %0,2 beklentisine paralel olarak %0,2 seviyesinde gerçekleşti. Önceki veri %0,5 artış oranındaydı.
*USDJPY paritesi, verilerin ardından son 15 ayın zirvesi olan 156.74 seviyesine kadar yükseldi.
*Japonya Maliye Bakanı Kato, döviz piyasasında tek taraflı sert hareketlerin görüldüğünü belirtti ve aşırı döviz hareketlerine karşı uygun aksiyon alınacağını ifade etti.
*Çin’in Ekim ayı yıllık sanayi üretimi %5,5 beklentisinin altında %5,3 olarak gerçekleşti. Önceki veri %5,4 seviyesindeydi.
*Çin’in Ekim ayı işsizlik oranı %5,1 beklentisinin altında kalarak %5,0 seviyesinde gerçekleşti. Önceki işsizlik oranı %5,1’di.
*Çin’in yıllık perakende satışları %3,8 beklentisine karşın %4,8 olarak açıklandı.
*Powell’ın açıklamasında, ekonominin faiz indirimi için acele etmemiz gerektiğine dair bir sinyal vermediğini belirtmesi, dolar endeksini destekledi. Bu açıklama ile dolar lehine hareketler devam etti.
-ABD endeksleri, güne yatay ve kararsız bir şekilde başladı, ancak Powell’ın şahin duruşlu açıklamaları sonrasında satış baskısıyla karşılaştı.
-Powell’ın açıklamaları sonrası güçlenen dolar endeksi, EURUSD paritesinin ilk önemli destek seviyesi olan 1.0511 seviyesine kadar düşmesine yol açtı.
-Düşüşlerin ardından yeni günde Asya seansında EURUSD paritesi bir miktar tepki alımlarıyla 1.0540 seviyesine kadar yükseldi.