![Yurt Dışı Sabah Bülteni – 11.02.2025](https://ikon.news/images/reports/1739249920.png)
*Reuters anketine ekonomistlerin çoğunluğuna göre, Trump’ın gümrük vergisi politikalarının enflasyonu ateşleyebileceği endişeleriyle ABD Merkez Bankası, bir sonraki faiz indirimini öteleyecek.
*Trump, tüm ülkeler için geçerli olacak çelik ve alüminyum ithalatına %25 gümrük vergisi getiren bir kararname imzaladı. Tarifelerin 4 Mart'ta başlayacağı söyleniyor. Trump, ayrıca diğer ülkelerin ABD’ye yönelik uygulayabileceği tarifelere misilleme tarifeleri uygulayacağını duyurdu.
*Küresel ticaretteki endişeler, ons altının güvenli liman olarak talep edilmesiyle rekor üstüne rekor tazeleyerek 2942 seviyesine kadar yükseldi.
*Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde, küresel ticaretteki sürtüşmelerin Euro Bölgesi enflasyon görünümünü belirsizleştireceğini söyledi.
*Avrupa Birliği, ABD'nin çelik ve alüminyum ithalatına yüzde 25 oranında gümrük vergisi uygulamasının makul bir gerekçesinin olmadığını, böyle bir durumda misilleme ile karşılık verileceğini açıkladı.
*Türkiye’de İşsizlik oranı Aralık ayında 0,1 puan azalarak %8,5 seviyesine geriledi.
*İngiltere Merkez Bankası’ndan Mann, İngiltere enflasyonunun daha az tehdit oluşturduğunu, fiyatların %2 hedefine yaklaştığını söyledi.
*Bugün yurt içi ekonomik takvimde perakende satış verileri açıklanacak. Yurt dışı ekonomik takvimde ise sakin bir gün bizleri bekliyor.