
*Piyasalar Trump’ın gümrük vergisi gündemiyle sarsılmaya devam ederken, dolar endeksi 2023 yılının Temmuz ayından beri ilk kez 100 seviyesinin altını gördü. Endeksteki kayıplar, EURUSD paritesinde euro lehine fiyatlamaları tetikleyerek 4 yıldan uzun bir aradan sonra 1.1383 seviyesini gündeme getirdi. Ons altın 3220 seviyesinde rekor kırdı. USDJPY paritesi 143.00 seviyesinin altını test etti.
*Avrupa Birliği ve Çin, Çin’den ithal edilen elektrikli araçlara uygulanan gümrük vergilerinin kaldırılması için görüşmelere başladı.
*Trump, Çin ile görüşüleceğini ancak, anlaşmaya varılamazsa tarifelerin geçerli kalmaya devam edeceğini söyledi.
*FED’den Collins, tarifelerin enflasyon ve büyüme konusunda oluşturduğu risklerden kaynaklı faizlerin şimdilik sabit kalması gerektiğini söyledi.
*ABD’de enflasyon beklentiler altında açıklandı. Manşet enflasyon aylık bazda 9 ay sonra ilk kez düştü. Mart ayında %0.1 gerileyen enflasyon, yıllık bazda %2.4 arttı. Çekirdek enflasyon ise aylık bazda %0.1, yıllık bazda %2.8 arttı.
*Yurt dışı ekonomik takvimde bugün, ABD ÜFE ve İngiltere ekonomik büyümesi yer alıyor. Yurt içinde ise perakende satış verileri açıklanacak.