Yurt Dışı Sabah Bülteni – 11.04.2025

Yurt Dışı Sabah Bülteni – 11.04.2025

*Piyasalar Trump’ın gümrük vergisi gündemiyle sarsılmaya devam ederken, dolar endeksi 2023 yılının Temmuz ayından beri ilk kez 100 seviyesinin altını gördü. Endeksteki kayıplar, EURUSD paritesinde euro lehine fiyatlamaları tetikleyerek 4 yıldan uzun bir aradan sonra 1.1383 seviyesini gündeme getirdi. Ons altın 3220 seviyesinde rekor kırdı. USDJPY paritesi 143.00 seviyesinin altını test etti.

*Avrupa Birliği ve Çin, Çin’den ithal edilen elektrikli araçlara uygulanan gümrük vergilerinin kaldırılması için görüşmelere başladı.

*Trump, Çin ile görüşüleceğini ancak, anlaşmaya varılamazsa tarifelerin geçerli kalmaya devam edeceğini söyledi.

*FED’den Collins, tarifelerin enflasyon ve büyüme konusunda oluşturduğu risklerden kaynaklı faizlerin şimdilik sabit kalması gerektiğini söyledi.

*ABD’de enflasyon beklentiler altında açıklandı. Manşet enflasyon aylık bazda 9 ay sonra ilk kez düştü. Mart ayında %0.1 gerileyen enflasyon, yıllık bazda %2.4 arttı. Çekirdek enflasyon ise aylık bazda %0.1, yıllık bazda %2.8 arttı.

*Yurt dışı ekonomik takvimde bugün, ABD ÜFE ve İngiltere ekonomik büyümesi yer alıyor. Yurt içinde ise perakende satış verileri açıklanacak.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News'e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç