
*Çin Merkez Bankası, 1 ve 5 yıllık kredi faiz oranlarını değiştirmedi. 1 yıllık %3 ve 5 yıllık %3.5’da kaldı.
*Trump, Zelenskiy ile Putin'in görüşmesinde neler olacağını görmek istediğini söyledi.
*Elon Musk’ın yeni siyasi parti kurma çalışmalarını frenlediği ve dikkatini şirketlerine vermek istediği belirtildi. Elon Musk, üçüncü bir parti kurarak güçlü Cumhuriyetçileri kendinden uzaklaştırmaktan çekiniyor.
*Wall Street dün geriledi ve teknoloji hisseleri bu durumdan en çok etkilenenler oldu, ancak küçük sermayeli şirketler de düşüş yaşadı. Nasdaq, geçen haftaki kazanımlarını sıfırlayarak %1,5 düşüşle kapandı.
Piyasalar Cuma günü FED Başkanı Powell’ın Jackson Hole konuşması öncesinde riskten kaçış ve temkinli şekilde hareket ediyor.
*Bugün İngiltere’den enflasyon ve akşam saatlerinde de FED’den toplantı tutanakları yayımlanacak.
*Yeni Zelanda Merkez Bankası politika faizini %3’de sabit bıraktı. Banka, sene sonuna kadar politika faizinin %2.5’a düşmesini beklediğini ancak bunun hızının verilere bağlı olacağını belirtti. NZDUSD paritesi 0.5890’dan 0.5825’e geriledi.