Yılın İlk Enflasyon Raporunu Yeni TCMB Başkanı Fatih Karahan Sundu...

Yılın İlk Enflasyon Raporunu Yeni TCMB Başkanı Fatih Karahan Sundu...

*Yılın ilk enflasyon raporu sunumunda yeni TCMB Başkanı Fatih Karahan kamera karşısına çıktı. Sunumun genelinde mevcut politik duruşun sürdürülerek likidite sterilizasyonun sağlanacağı ifade edildi. Mevcut sıkılaştırma koşullarının gereken seviyeye ulaştığı söylenirken aynı zamanda verilere bağlı olarak ek sıkılaştırmaya ihtiyaç olması durumunda gereken kararın alınacağı ifade edildi. Ek olarak sunumda belirtilen açıklamaların detaylarına link üzerinden ulaşabilirsiniz.
https://www.ikon.news/haber/detay/925938

*TCMB’nin yayımladığı haftalık bültene göre 2 Şubat itibariyle Merkez Bankası toplam rezervleri %1.25 düşüşle 135.44 milyar dolar oldu. Toplam rezervler içerisinde brüt döviz rezervleri %1.87 artışla 48.9 milyar dolar, altın rezervleri %2.93 düşüşle 86.53 milyar dolar oldu.

*TCMB’nin yayımladığı haftalık bültene göre 2 Şubat ile son bulan haftada yurt dışında yerleşik kişilerin portföy değişimleri hisse senetleri için 132.8 milyon dolar artış gösterirken, DİBS (Kesin Alım) pozisyonları 14.5 milyon dolar azaldı.

*Eğlence sektörünün devlerinden olan ABD’li şirket Disney, Fortnite oyunu ile popülerleşen Epic Games’e 1.5 milyar dolarlık yatırım yapacağını duyurdu.

*Avrupa Merkez Bankası (ECB) Aylık Raporu’nu yayımladı. Raporda dikkat çeken açıklamalar şu şekilde:
-Yönetim Konseyi, enflasyonun %2'lik orta vadeli hedefe zamanında dönmesini sağlamaya kararlıdır.
-Ekonomik büyümeye yönelik riskler aşağı yönlü olmaya devam ediyor.
-Ücret artışlarındaki yüksek oran ve işgücü verimliliğindeki düşüş yurtiçindeki fiyat baskılarını yüksek tutuyor, ancak bunlar da azalmaya başladı.
-Euro Bölgesi ekonomisi 2023 yılının son çeyreğinde muhtemelen durgunlaşacaktır.
-Yönetim Konseyi'nin gelecekteki kararları, politika faizlerinin gerekli olduğu sürece yeterince sınırlayıcı seviyelerde belirlenmesini sağlayacaktır.
-Gelen bilgiler orta vadeli enflasyon görünümüne ilişkin önceki değerlendirmelerini büyük ölçüde teyit etti.

*Avrupa Merkez Bankası’ndan (ECB) Wunsch yaptığı konuşmada, ücret artışlarının faiz indirimlerini engellediğini, ücretlerdeki artışın yumuşadığına dair güçlü olmasa da bazı işaretlerin var olduğunu. Daha rahatlatıcı ücret verileri elde etmek için beklemekte fayda olduğunu söyledi.

*ABD’de haftalık işsizlik başvuruları beklentilerin 3.000 altında 218.000 kişi olarak gerçekleşti. Bir önceki veride 227.000 kişi olarak gerçekleşti.


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News' e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç