Türkiye Enflasyon Verisiyle İlgilenirken, Akşam 21.00'de FOMC Tutanakları Önemli Olacak...

Türkiye Enflasyon Verisiyle İlgilenirken, Akşam 21.00'de FOMC Tutanakları Önemli Olacak...

*Türkiye’nin Haziran ayı enflasyonu TÜİK tarafından açıklandı. TÜFE verisi aylık bazda %1.64 oranında artarken, yıllık bazlı veri %71.60 olarak gerçekleşti.

ÜFE tarafında ise aylık bazda %1.38 yıllık bazda ise %50.09 oranında artış gerçekleşti. TÜFE tarafı halen yüksek kalıyor olsa da, gelecek aylarda baz etkisiyle birlikte yıllık TÜFE’nin azalması öngörülüyor.

TCMB'nin son toplantısı konusundaki kritik notlar hakkındaki haberimize ulaşmak için aşağıdaki link'i tıklayabilirsiniz.
https://www.ikon.news/haber/detay/927976 

*ABD’den gelen verilere baktığımızda, 15.15’de ADP Tarım Dışı İstihdam ve 17.00’de de ISM Hizmet PMI Endeksi geldi.

ADP Tarım Dışı İstihdam Değişimi, 150.000 olarak açıklandı ve beklentilerin altında kaldı. Bir önceki veri 157.000’e revize edildi ve dolayısıyla bu ayki veri, geçen ayın altında kalmış oldu. EURUSD paritesi hafif yukarı yönde tepki vermiş olsa da, istihdam piyasasına ait en önemli verinin Cuma günü Tarım Dışı İstihdam Raporu olacağını hatırlatmak isteriz.

ABD ISM Hizmet PMI Endeksi ise 48.8 ile beklenti ve bir önceki verinin oldukça altında geldi.

Görünen o ki ABD'de İmalat sektörü zayıf kalmaya devam ederken, aslında daha önceki aylara göre güçlü olan hizmet sektöründe de ISM'in açıkladığı verilere göre bir zayıflama var. Bu durum FED'in yıl içinde faiz indirme ihtimallerini "ekonomiyi desteklemek amaçlı" ufak da olsa besleyen bir veri oldu.

*Bu akşam 21.00’de FED’in son toplantısına ait FOMC tutanakları yayımlanacak. Son toplantıda, üyelerin faiz tahminlerini içerek dot plot grafiğine göre 2024 yılında 1 tane faiz indirimi öngörülmüştü. Bu konu hakkında olası tartışmaların tutanağa yansımasını öğrenme şansımız olabilir. Genel olarak piyasayı etkileyecek çapta bir farklı ifade beklememekle birlikte, dikkat etmekte fayda olduğunu düşünüyoruz.

*İngiltere’nin Hizmet PMI endeksi 52.1 olarak açıklandı. Pozitif bölge üzerinde geldi ancak bir önceki verinin üzerinde kaldı.
*Almanya’nın Hizmet PMI endeksi 53.1 olarak açıklandı ve hem beklenti hem de bir önceki verinin altında kaldı.
*Euro Bölgesi’nin Hizmet PMI endeksi 52.8 olarak açıklandı. Pozitif bölge üzerinde geldi ancak bir önceki verinin üzerinde kaldı.


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News'e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç