Yurt Dışı Bülten - 19.09.2024

Yurt Dışı Bülten - 19.09.2024

*Piyasalar açısından önemli bir gün oldu. Bir yandan dün açıklanan FED kararının bugüne olan yansımasını takip ettik. Diğer yandan yurt dışında İngiltere’nin faiz kararı açıklandı.

Yurt içi piyasalarda ise TCMB’nin sabit bıraktığı faiz kararını takip ettik.

*FED sonrası piyasalarda genel bir dolar zayıflığı gözüküyor olsa da, bugün Avrupa seansı sonrası bu fiyatlamalar yerini sakinliğe bıraktı. Dün Powell, 50 baz puanlık faiz indirimine net gerekçeler göstermiş olsa da, gelecek toplantılarda verilere bağlı kalacağını tekrar etmesi dolar aleyhine fiyatlamayı bir miktar törpüledi.

EURUSD paritesi gün içinde 1.1170’den 1.1120’ye gerilerken, Ons Altın 2590’dan 2570’e doğru geriledi. USDJPY paritesi gün içi yükselişlerini 143.80’e kadar yükseltti. Tahvil piyasasında satışlar görülüyor. Piyasa istediğini aldı ve ABD 10 yıllık tahvil faizi karar sonrası %3.60 bölgesinden yükselerek %3.74 bölgesine yüksledi.

Bununla birlikte ABD vadeli endeksleri güçlü bir şekilde yükseliyor. SP500 ve Dow Jones rekor seviyesine yaklaşırken, Nasdaq rekor bölgesinden şuan uzak ancak güçlü bir performans gösteriyor.

*AMD, NVIDIA, Tesla gibi hisselere %5'in üzerinde performans gösterirken, Apple %3.7 Qualcomm %2.6 oranında primli seyrediyor.

Bu sabah FED sonrası yazdığımız değerlendirme yazısına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://ikon.news/haber/detay/929036

*İngiltere Merkez Bankası politika faizini %5 oranında sabit bıraktı ve genel olarak şahin bir duruş sergiledi. İlerleyen toplantılarda faiz indirme ihtimali hafif de olsa azaldı, üyeler temkinli veriler takip edilecek. GBPUSD paritesi 1.3314 ile son zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

İngiltere Merkez Bankası kararı hakkındaki yazımıza aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://ikon.news/haber/detay/929044

*Avrupa Merkez Bankası’nda yönetim kurulu üyesi Schnabel, hizmet enflasyonunun manşet TÜFE’yi yüksek seviyede tuttuğunu belirtti. Ancak genel olarak açıklamasında bu tespitinin ardından para politikasına yönelik bir yönlendirmede bulunmadı.

*Yurt içi tarafta TCMB’nin faiz kararını izledik. TCMB, politika faizini %50 oranında sabit tutmakla birlikte açıklama metninde geleceğe yönelik faiz indirimleri konusunda dolaylı bir yönlendirme yaptı.

TCMB hakkındaki detaylı yazımıza aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://ikon.news/haber/detay/929043

USDTRY 34.02 seviyelerinde fiyatlanırken Borsa İstanbul pozitif hareket ediyor.


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News'e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç