Fed Adaylığı Söylentileri ve Warsh Fısıltısı, Dolar Güçleniyor, Apple’da Gelir büyümesi Güçlü

Fed Adaylığı Söylentileri ve Warsh Fısıltısı, Dolar Güçleniyor, Apple’da Gelir büyümesi Güçlü

*Trump, Fed Başkanı Jerome Powell’ın yerine geçecek adayı Cuma sabahı açıklayacağını söylerken, piyasa beklentilerinde Kevin Warsh öne çıktı ve kısa listede Christopher Waller, Kevin Hassett ve Rick Rieder gibi isimler de yer aldı

*Apple, 1.çeyrek bilançosunu yayınladı ve bu bilançoya göre 2,67 $ hisse başı kar beklentisine karşılık 2,84 $ hisse başı kar açıkladı (Önceki: 2,40 $). Toplam gelir ise 137,23 milyar $ beklentilere karşılık 143,8 milyar $ olarak açıklandı (Önceki: 124,3 milyar $). Açıklama sonrasında şuana kadar piyasa sonrası işlemlerde fiyatta yaklaşık %1 artış gözlendi. Net satışları, üç aylık dönemde yıllık %16 artarak piyasa beklentilerini aşarken aynı dönemde iPhone ve iPad satışları yükselirken Mac satışları geriledi.

*Japonya’da Tokyo Çekirdek TÜFE (Ocak, yıllık) verisi %2,0 ile %2,2 beklentinin altında ve %2,3 önceki verinin de gerisinde açıklandı.

*Avustralya’da Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE, 4. çeyrek, yıllık) %3,5 ile önceki veriyle (%3,5) aynı seviyede açıklandı.

*Trump’ın özel temsilcisi Witkoff barış görüşmelerinde ciddi ilerleme olduğunu söylerken, Trump da Putin’in Kiev ve çevresine bir hafta saldırı olmaması talebini kabul ettiğini açıkladı.

*AstraZeneca, Çin’de üretim ile Ar-Ge kapasitesini büyütmek amacıyla 2030’a kadar (önümüzdeki 5 yılda) Çin’e 15 milyar dolar yatırım yapacağını duyurdu

*Tesla, Şanghay’daki (Lingang) enerji depolama fabrikasında 2025’te 2 bin adet Megapack ürettiğini ve bu üretimin büyük kısmını Avrupa ile Avustralya’ya ihraç ettiğini açıkladı.

*ABD, Venezuela’nın petrol sektörüne yönelik bazı yaptırımları gevşeterek Hazine’nin yayımladığı genel lisans ile ABD’li şirketlerin Venezuela menşeli ham petrolü satın alıp taşımasına, depolamasına, rafine etmesine ve yeniden satmasına izin verdi.

*Trump, artan askeri gerilime rağmen İran’la görüşmeyi planladığını söylerken, bölgeye yönelen ABD deniz konuşlandırmalarını da vurgulayarak “askerî baskı + diplomasi kapısı” mesajı verdi.

*Trump, İngiltere’nin Çin’le ekonomik yakınlaşmasını “çok tehlikeli” diye uyarırken, Başbakan Keir Starmer ise Pekin ziyaretinde Xi ile görüşmeler sonrası pazar erişimi, vizesiz seyahat ve viski tarifelerinde indirim gibi başlıklarda ilerleme sağlandığını söyleyerek UK-Çin ilişkilerinde “diplomatik reset” mesajı verdi.

*Kevin Warsh’ın Fed başkanlığına gelebileceği söylentileriyle dolar küresel çapta güçlenmeye başladı.

*Visa, 1.çeyrek bilançosunu yayınladı ve bu bilançoya göre 3,13 $ hisse başı kar beklentisine karşılık 3,17 $ hisse başı kar açıkladı (Önceki: 2,75 $). Toplam gelir ise 10,68 milyar $ beklentilere karşılık 10,9 milyar $ olarak açıklandı (Önceki: 9,51 milyar $).

*Mastercard, 4.çeyrek bilançosunu yayınladı ve bu bilançoya göre 4,25 $ hisse başı kar beklentisine karşılık 4,76 $ hisse başı kar açıkladı (Önceki: 3,82 $). Toplam gelir ise 8,79 milyar $ beklentilere karşılık 8,8 milyar $ olarak açıklandı (Önceki: 7,5 milyar $).

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News'e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç