images/pariteler/pariteicon_2.svg

Draghi'nin Olumlu Mesajları EURUSD'daki Ralliyi Sürdürdü...

Dün Avrupa Merkez Bankası (ECB) para politikası toplantısı gerçekleşti ve Draghi'nin basın toplantısı takip edildi. Draghi, daha önce ECB üyelerinin de katıldıkları konferansta verdikleri demeçlere uygun şekilde, varlık alımlarının Aralık ayına kadar devam edeceğini belirtti. Draghi, enflasyonda henüz istedikleri seviyede olmadığını söylese de piyasanın beklediği o şahin mesajı şu ifadelerle verdi. "Biz enflasyonun hedeflerimize geleceğine güveniyoruz. Ancak henüz orada değiliz. Enflasyon baskı altına alacak faktörler halen devam ediyor, ancak kalıcı değiller." Bu ifadeler, ileriki aylarda varlık alımlarının daha da azalması ihtimalinin şimdiden fiyatlanma durumunu beraberinde getirmiş gözüküyor. Draghi her ne kadar açıklamalarında denge yaratmaya çalışsa da, çekirdek enflasyonun yavaşlığından dem vursa da ya da taperingi bu toplantıda tartışmadıklarını beyan etse de, piyasa Euro lehine fiyatlama yapmayı tercih etti. Draghi toplantısından önce 1.1475 seviyesine kadar geri çekilen EURUSD paritesi, Draghi ile birlikte 1.1657 seviyesine kadar yükselmiş oldu.

Teknik olarak baktığımızda; dün yaşanan sert yükseliş ile birlikte, haftalık trendin üzerinde bir miktar daha kalıcılık sağlandığını söyleyebiliriz. Bugün haftalık kapanış yaşanacağını hatırlatmak isteriz. Trend devamlılığı adına, grafikte görülen yükselen fiyat kanalını takip etmekle birlikte 34 günlük üssel ortalamayı ya da 1.1330 seviyesini ana destek bölgesi olarak izlemeye devam ediyoruz. 1.1330 seviyesi üzerinde kalındıkça, olası kar satışları teknik açıdan normal sayılabilir ve Euro lehine hareketler görmeye devam edebiliiz. Yukarı yönlü hareketler devam ederse, öncelikle kanalın üst bandını takip etmekle beraber daha yukarıda 1.1715 ve 1.1835 dirençleri takip edilebilir.

Destekler: 1.1450 - 1.1330 - 1.1280

Dirençler: 1.1655 - 1.1715 - 1.1835

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç