pariteicons_f11.png

Altın - Formasyon Hedefine Yaklaşıyor...

Altın fiyatları, 1205 seviyesinden oluşturduğu ters omuz baş omuz formayonunu, teknik hedef doğrultusunda ilerletmeye devam ediyor. Dün en yüksek 1247.50 seviyesine gelerek de formasyon heefine büyük ölçüde yaklaşıldığını belirtmek isteriz. Altın fiyatları, değer kaybeden ABD Doları ve geri çekilen ABD 10 yıllık tahvil faizinin etkisiyle prim kazanıyor.

Teknik ayrıntılarak baktığımızda; dün yaşanan gel gitlerde 14 birimlik üssel ortalamanın altında dört saatlik mum kapanışının sadece doji mumuyla 1 kerelik oluştuğunu ve doji sebebiyle oluşan salınımda 34 birimlik üssel ortalamanın trendteki desteğini sürdürdüğünü gözlemledik. Bu bağlamda, gün içinde 14 birimlik ortalama ilk destek bölgesi olarak izlenmeye devam edilebilir. 1235 desteğine denk gelen 34 birimlik ortalama ise gün içi ana destek bölgesi olabilir. Formasyon hedefine büyük ölçüde yaklaşılmasından dolayı, artık yükselişlerin dört saatlik grafikte RSI(14) tarafından net olarak desteklenmediğini ve uyumsuzluk oluşmaya başladığını görüyoruz. Bu sebeple, pozitif yönlü işlemler devam etse bile yukarıda 1249 ve 1254 dirençlerinde dikkatli olmak gerekebilir.

Olası kar satışları sonrası 1235 desteği kırılırsa da, sarı metaldeki pozitif hava kısa vadede son bulabilir ve düzeltme başlayabilir.

Destekler: 1241 - 1235 - 1227

Dirençler: 1249 - 1254 - 1262

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç