TCMB Vadeli Döviz Satım İhalelerine Başlıyor…

TCMB Vadeli Döviz Satım İhalelerine Başlıyor…

TÜRKİYE
Moody’s’den Türkiye Değerlendirmesi…
Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody’s tarafından Cuma günü yapılan açıklamada, Türkiye’nin kredi profilini, güçlü büyüme ve kamu maliyesi ile siyasi risk ve dış etkilere hassasiyetin dengelediği ifade edildi. Moody’s ayrıca, Cari Açığın Türkiye’nin kredi notunun arttırılmasına engel olduğunu ve siyasi risklerin azalmasının kredi görünümünün istikrar kazanmasını sağlayabileceği belirtildi.

TCMB Vadeli Döviz Satım İhalelerine Başlıyor…
TCMB tarafından Cumartesi günü yapılan açıklamayla, bugünden itibaren TL uzlaşmalı vadeli Döviz satım ihalelerine başlanmasına karar verildiği bildirildi. Ayrıca, 2017 yıl sonuna kadar vadeli döviz satım pozisyon tutarının en fazla 3 milyar ABD doları olmasının planlandığı ifade edildi.

Avrupa Birliği Fon Kesintisine Gidiyor…
Avrupa Birliği’nin (AB) 2018 bütçesinde, Türkiye için öngörülen fonlarda 105 milyon Euro kesintiye gidilmesi kararlaştırıldı. Gerekçe olarak ise Türkiye’deki siyasi gelişmeler gösterildi.

ABD
ABD’de Cuma günü açıklanan Ekim ayına ilişkin Konut verileri olumlu geldi. Konut Satışları %13.7, İnşaat İzinleri de %5.9 artış gösterdi. Olumlu gelen verilere rağmen, risk alma iştahının azalmasıyla Dolar Endeksinde ve ABD Borsalarında düşüşler oldu. Günü S&P500 %0.26, NASDAQ %0.15 ve DOW JONES %0.43 düşüşle kapattı.

AVRUPA
Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Draghi Cuma günü yaptığı açıklamada, e-ticaretin bugün Euro Bölgesinde enflasyonu baskı altında tuttuğunu öngören çok fazla kanıt görmediklerini ve enflasyonun son yıllardaki oldukça düşük seviyelerden istikrarlı bir şekilde başladığını şu anda görebildiklerini ifade etti. Euro Bölgesinde takip ettiğimiz bir diğer önemli veri olan Eylül ayına ilişkin Cari Denge ise 37.8 milyar dolar fazla vererek 2003’den bu yana görülen en büyük 2.fazla oldu. Bu gelişmeler eşliğinde ve azalan risk azalma iştahının etkisiyle Avrupa Borsaları negatif seyretti. Günü DAX30 %0.41, FTSE100 %0.08 ve CAC40 %0.32 ekside kapandı.

Almanya’da Koalisyon Görüşmeleri Çöktü...
FDP Lideri Christan Lindner dün yaptığı açıklamada, Merkel’in liderliğindeki Hristiyan Demokrat Parti (CDU) ile karşılıklı güvene dayalı bir anlaşmaya varmanın mümkün olmadığını, aralarında büyük görüş ayrılıkları olduğunu söyledi. Merkel ise yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeirer ile görüşeceğini bildirdi.

ASYA
Japonya’da Ticaret Verileri Beklenti Altında Kaldı…
Japonya’da Ekim ayına ilişkin takip ettiğimiz İhracatlar %14, İthalatlar %18.9 artış göstererek beklentileri karşılamadı. İhracat ve İthalat verileri sonrası Ticaret Dengesi ise 285 milyar Yen fazla verdi. Japonya Başbakanı ABE’de yaptığı konuşmada, Japonya Merkez Bankasının (BOJ) fiyat hedefine ulaşmak için gevşek para politikasını sürdürmesini umduğunu, özel para politikası kararlarının BOJ’a ait olduğunu, BOJ ve hükümetin birlikte çalışacağını ve deflasyona son verecek gerekli adımları atacaklarını ifade etti.

Bugün Açıklanacak Veriler;
10:00 Almanya ÜFE
17:00 Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi’nin Konuşması
17:30 Türkiye Merkezi Hükümet Borç Stoku

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç