TCMB'nin Faiz Oranını Değiştirmesi Beklenmiyor...

TCMB'nin Faiz Oranını Değiştirmesi Beklenmiyor...

*Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı konuşmada, enflasyonu yenmenin ve düşürmenin zaman alacağını, para politikasının gecikmelerle çalıştığını, yılın 2.yarısında bunun kanıtlarının görüleceğini ve gelecek 3 yılda fiyat istikrarını sağlamak için gerekli tüm adımların atıldığını söyledi.

*TCMB bugün 14:00’da faiz oranını açıklayacak. TCMB’nin %50 düzeyindeki faiz oranını değiştirmesi beklenmiyor. TCMB geçen ay yaptığı toplantıda faiz oranını 2 ay aradan sonra artırarak %45’den %50’ye yükseltmişti.

*Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Türkiye Analisti Morales yaptığı değerlendirmede, enflasyonu sürdürülebilir şekilde düşürmek için politikaların ne ölçüde daha da sıkıştırılacağını görmemelerinin gerektiğini, Türkiye ekonomisinde kırılganlıkların azaldığını ve cari açıkta daralmanın sürdüğünü söyledi.

Günün Ajandası;
14:00 TCMB Faiz Oranı
14:30 TCMB Döviz Rezervleri
15:30 ABD GSYİH
15:30 ABD Haftalık İşsizlik Maaşı Başvuruları
17:00 ABD Konut Satışları

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç