pariteicons_f16.png

SP500 CFD – Biden’ın Yemin Töreni Rekor ile Karşılandı…

SP500 vadeli endeksi 2020 Eylül-Kasım dönemini kapsayan üçgen sıkışmasından yukarı yönde kurtulduktan sonra nizami bir yükselen fiyat kanalı içerisinde adım adım yükselmeye devam etti ve her yükseliş doğal olarak tüm zamanların rekorunu gerçekleştirdi.

Yükselen kanalın alt ve üst bantlarına genel olarak uyum sağlayan endekste, geçtiğimiz hafta yaşanan düşüş ile kanalın alt bandı bir kez daha test edilmiş ancak kırılamamıştı. Bu yükselen kanalı aynı zamanda 34 günlük basit ortalama da takip etmekte.

Kanalın kırılmamasıyla yeni haftada ard arda yükseliş gerçekleşti. Dün ABD’nin yeni başkanı Biden’ın yemin töreni öncesi ve sonrasında da yükselişini sürdüren endeks, bahsettiğimiz kanalın üst bandını test etti ve yeni rekor gerçekleştirdi.

Bugün yükselişler korunmaya çalışılsa da kanalın üst bandı aşılamıyor. Bu noktada hafif güç kayıpları oluşması söz konusu olabilir. Kanalın ortasından geçen ara trend, ara destek bölgesi olarak kontrol edilebilir. Ara trendin altında güç kayıpları kendini hissettirebilir. Ancak ana destek noktası olarak kanalın alt bandı ya da 34 günlük ortalamayı izlemeye devam edeceğiz.

Olası ataklarda ise kanalın üzerinde birkaç günlük mum kapanışını görmek gerekecektir. Bu durum olursa yükselişler güçlenerek devam edebilir:

Endeksin seyri için belirttiğimiz kanal bölgesindeki hareketler önemli olmakla birlikte, temel tarafta Biden ve FED’in açıklamaları haber etkisi olarak takip edilmelidir.

Destekler: 3823 – 3802 – 3772

Dirençler: 3862 – 3891 - 3977

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç