images/pariteler/pariteicon_12.svg

USDTRY - Gün İçerisinde Görülen Rekor Sonrası Sınırlı Kar Satışına Yöneldi...

USDTRY - Gün İçerisinde Görülen Rekor Sonrası Sınırlı Kar Satışına Yöneldi...

Bugün dolar tarafında kayda değer güçlenme görüldü. Bu durumda ABD’nin seçilen başkanı Trump’ın konuşmasının etkisi vardı. Piyasalar Trump’ın özellikle ekonomiyi ilgilendiren altyapı harcamaları, vergi kesintisi gibi konularda açıklama yapmasını bekliyordu. Bunun yanında anayasa görüşmelerinin devam ediyor olması ve Dünya Bankası ve Merrill Lynch’in Türkiye büyüme tahminlerini aşağı revize etmesi TL üzerinde baskıyı artırdı. Merkez bankasının döviz zorunlu karşılıklarını indirmesi piyasalarda istenilen güçlü etkiye yol açamadı. Bu yönelimle USDTRY paritesi 3.9400’ün üzerine tırmanarak tarihi rekor kırdı. Fakat ilerleyen saatlerde hem piyasalarda kar satışının ağırlık kazanması, hem de Trump’ın istihdamı artıracağı konusu haricinde pek ekonomiye değinmemesi sonrası USDTRY paritesinde değer kayıpları görüldü.

Teknik açıdan bakıldığında 20 günlük hareketli ortalamayla desteklenen paritenin yükselen kanalın üst bandığını güçlü şekilde test ettiğini görüyoruz. Her ne kadar kanalın üzerine sarksa da tepki satışlarıyla tekrar paritenin bu saatlerde parite üst bandı dolaylarında fiyatlandığını görüyoruz. Kanal orta bandına denk gelen 3.7400 fiyat seviyesinin üzerinde tutunulması durumunda geri çekilmeler sınırlı kalabilir. Aksi durumda ise kanal alt bandına denk gelen 3.6000 desteği ön plana çıkıyor. 4.000 seviyesi psikolojik direnç olarak kalmaya devam ediyor.

Destekler: 3.7800 – 3.7000 – 3.6000

Dirençler: 3.9400 – 3.9720 - 4.0000


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç