images/pariteler/pariteicon_32.svg

EURCHF – Düşüş 1.10’ın Altında da Devam Ediyor…

EURCHF paritesi 2018 Nisan ayındaki 1.2005 seviyesiyle gördüğü tepenin ardından düşen kanal yapısı içerisinde kademeli olarak geri çekilmeye başlamıştı. Özellikle 2019 yılı içerisinde Euro Bölgesi'nin zayıflamaya başlaması ve ECB’nin parasal teşviği ve genişlemeci para politikaları sürdürme çabası Euro tarafını zayıflattı. Ayrıca ABD – Çin arasındaki ticaret ve teknoloji savaşıyla ortaya çıkan global belirsizlik ve riskler, CHF’ye güvenli liman olarak talep gelmesine sebep olmakta ve bu da son dönemde EURCHF paritesinin 1.10 barajını aşağı yönde kırmasını sağladı.

Geçtiğimiz haftalarda 1.10 seviyesini kıran EURCHF paritesinin daha da gerilemesi ve 1.0850 seviyelerinde seyretmesi şüphesiz ki değerli kur istemeyen ve düşük enflasyon ile mücadele eden İsviçre Merkez Bankası’nı rahatsız ediyor. İsviçre Merkez Bankası’ndan (SNB) daha önce de yaptığı gibi olası sürpriz bir hamle ihtimali spekülatif hareketlerin devam etmesini sağlıyor. Ancak kesin olan şey SNB’nin aşırı gevşek politikalarına devam ediyor oluşudur.

Teknik olarak bakıldığında, her ne kadar 1.10 seviyesi psikolojik anlamda ve SNB açısından önemli olsa da haftalık ana direnç kısa vadede 1.0920 seviyesidir. İlk etapta bu direnç kırılmadan paritede olası bir toparlanmadan söz etmek zor. Düşen fiyat kanalı içerisinde kaldıkça ve 1.1465’den başlayan düşüşü devam eden downtrend kırılmadıkça paritede CHF lehine hareketler varlığını sürdürebilir ve düşüş, kanal alt bandına uzayabilir.

Destekler: 1.0840 – 1.0780 – 1.0690

Dirençler: 1.0920 – 1.1000 – 1.1075

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç