pariteicons_f11.png

XAUUSD – Coronavirüs Haberleri Arttıkça Yükseliş Eğilimi Sürüyor…

Coronavirüs riski bitmiyor ve Güney Kore ile İran’ın virüsten etkilenmeye başlaması piyasaların risk iştahını yüksek oranda törpülüyor. Virüsten korunmak için evlerine kapanan Çin halkının ardından bu kervana Güney Kore’nin de eklenme ihtimalinin olması riskleri yükseltiyor. Bu sebepten ötürü güvenli liman enstrümanlardan biri olan Ons Altın, hafta başından bu yana değerleniyor. Buna ek olarak, Japonya ekonomisindeki şok küçülme ve resesyon beklentileri de Ons Altın tarafına pozitif yansıyor.

Teknik olarak baktığımızda, yaşanan ralliyi ilk etapta 34 saatlik üssel hareketli ortalama ile takip ediyoruz. 1565 seviyelerinden başlayan yükselişte, bu ortalama destek olarak çalışmaya devam etti. Olası kar satışlarında bu ortalama kırılırsa, kar satışları derinleşebilir. Ancak ortalama kırılmadığı sürece yükseliş tekrar devam etmesi teknik anlamda mümkün gözüküyor.

Saatlik bazda RSI(14) göstergesi de 1565’den başlayan yükseliş boyunca kendi 50 seviyesinin altına inmedi. Dolayısıyla RSI’ın da bulunduğu bölge bir fikir verebilir ve RSI 50 seviyesi üzerinde kaldıkça yükseliş eğilimi sürebilir.

Destekler: 1619 – 1611 – 1604

Dirençler: 1624 – 1634 – 1641

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç