Haftayı ABD 1. Çeyrek GSYİH Revizesi ile Kapatıyoruz...

Haftayı ABD 1. Çeyrek GSYİH Revizesi ile Kapatıyoruz...

ABD 1. Çeyrek GSYİH Revizeleri Açıklanacak...

Haftanın son işlem gününde TSİ 15:30'da ABD'den gelecek olan 2017 yılı 1. çeyrek ekonomik büyüme revizelerini takip edeceğiz. Geçtiğimiz ay gelen öncü veri, diğer çeyreklere göre bir hayli geride kalmış ve piyasalarda endişeye sebep olmuştu. Revize veride de büyük bir fark olması beklenmiyor. FOMC üyelerinden gelen açıklamalarda, büyümedeki yavaşlamanın geçici olduğu belirtilmişti. Bu sebeple, agresif bir düzeltme olmazsa ABD büyüme verilerinin ikinci çeyrekten sonraki bölümü daha önemli olabilir. Ancak yine de bugün gelecek veriye piyasa fiyatlamasını takip etmek için dikkat etmek gerekir.

Beklentiyi Al, Gerçekleşince Sat: OPEC Toplantısı ve Petrol Fiyatları

Petrol fiyatları, Mayıs ayı başından bu yana yaklaşık %15 oranında prim yaptı. Piyasalar, uzun zaman önce duyurulan ve dün gerçekleştirilen OPEC toplantısını Mayıs ayı başında fiyatlamaya başladı. Petrol üretici ülkelerden gelen açıklamalar ile birlikte de emtia değer kazanmaya başladı. Üreticiler kesin olmamakla birlikte kesintinin 9 ay daha devam etmesi konusunda hemen hemen anlaşmışlardı. Piyasalar ise bu beklentiyi satın alarak fiyatları 43.75'den 52 $ seviyelerine taşıdı. Toplantıdan beklenti doğrultusunda karar çıktı. Beklentilerin gerçekleşmesiyle birlikte de, petrol poziyonu alanlar satmaya başladı ve CRUDE'un fiyatı gün içerisinde 4$ kadar düştü.

Bu da çok sık karşılaştığımız "Beklentiyi al, gerçekleşince sat" cümlesi açısından, piyasa oyuncularına iyi bir örnek oldu.

ABD Vadeli Borsa Endeksleri Rekor Kırmaya Devam Ediyor...

Çarşamba günü FOMC toplantı tutanakların ardından ABD vadeli borsa endeksleri rekorunu tazelemeye devam etti. SP500 vadeli endeksi 2417 puanı ve Nasdaq endeksi 5795.25 puanı görerek rekor tazelerken; Dow Jones vadeli endeksi ise 21094 puan ile bir önceki rekoruna çok yaklaşıt. VIX volatilite endeksi ise dip seviyelerde kalmaya devam ediyor.

İngiltere Seçimlerine Yönelik Anketler Kafa Karıştırabilir...

İngiltere, 8 Haziran tarihinde yapılacak erken seçime odaklandı. Brexit müzakerelerinden önce İngiliz hükümetinin halktan güven oyu alması için bir fırsat niteliğinde olacak bu seçim, son gelen anketlerden sonra belirsizleşebilir. YouGov şirketinin anketine göre, Muhafazakar Parti ile İşçi Partisi arasındaki oy oranı farkı 5'e kadar düştü. Brexit ve ABD seçimlerinde çuvallayan anket şirkelerine güven azalsa da, bu veriler pariede volatiliteye sebep olabilir.

Japon Enflasyon Verileri BOJ'u Memnun Edebilir...

Asya seasında, bölgenin önemli ekonomilerinden biri olan Japonya'nın enflasyon rakamları açıklandı. Veriler genel olarak beklenti ve bir önceki aydan daha iyi geldi. Verilerin ardından USDJPY paritesinde hafif de olsa Japon Yeni lehine hareketler görüldü.

*Ulusal Çekirdek TÜFE (yıllık) : %0.3 (Beklenti: %0.4 ; Önceki: %0.2)
*Ulusal TÜFE (yıllık) : %0.4 (Beklenti: %0.4 ; Önceki: %0.2)
*Tokyo Çekirdek TÜFE (yıllık): %0.1 (Beklenti: %0.0 ; Önceki: %-0.1)
*Tokyo TÜFE (yıllık) : %0.2 (Beklenti: %0.0 ; Önceki: %-0.1)

Veri Ajandası:
*10:00 | ECB Üyesi Coeure'nin Konuşması
*15:30 | ABD - Çekirdek Dayanıklı Mal Siparişleri: ? (Beklenti: %0.5 ; Önceki: %-0.2)
*15:30 | ABD - Dayanıklı Mal Siparişleri: ? (Beklenti: %-1.2 ; Önceki: %0.7)
*15:30 | ABD - Şirket Karları (Q1) (öncü) : ? (Beklenti: %2.3 ; Önceki: %2.3)
*15:30 | ABD - GSYİH (Q1) (öncü) : ? (Beklenti: %0.9 ; Önceki: %0.7)
*15:30 | ABD - Reel Tüketici Harcamaları (Q1) (öncü): ? (Beklenti: %0.4 ; Önceki: %0.3)
*17:00 | ABD - Michigan Tüketici Güven Endeksi: ? (Beklenti: 97.5 ; Önceki: 97.7)
*20:00 | ABD - Baker Hughes Sondaj Kuyusu: (Önceki: 720)

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç