images/pariteler/pariteicon_13.svg

GBPUSD - Yükseliş Kanalı Göstergeden Destek Bulmuyor...

İngiltere, 8 Haziran tarihinde yapılacak erken seçime odaklandı. Brexit müzakerelerinden önce İngiliz hükümetinin halktan güven oyu alması için bir fırsat niteliğinde olacak bu seçim, son gelen anketlerden sonra belirsizleşebilir. Seçim kararı alındıktan hemen sonra yapılan anketlerde Muhafazakat Parti oldukça öndeyken, son gelen anketlerde İşçi Partisi oy oranını yükseltti. YouGov şirketinin anketine göre, Muhafazakar Parti ile İşçi Partisi arasındaki oy oranı farkı 5'e kadar düştü. Brexit ve ABD seçimlerinde çuvallayan anket şirkelerine güven azalsa da, bu veriler pariede volatiliteye sebep olabilir.

Teknik olarak baktığımızda; 18 Nisan tarihinde başlayan sert yükseliş, yükselen fiyat kanalı içerisinde yavaşladı. Fiyat hareketleri yavaşlasa bile, bu süreçte 1.3045 seviyesine kadar yükseliş yaşandı. Ancak göstergeler bazında baktığımızda, günlük RSI(14) indikatörü bu yükselişi desteklemiyor ve negatif uyumsuzluk oluşuyor. Bu sebeple GBPUSD paritesinde ani dolar lehine kırılmalar gerçekleşebilir.
Özellikle yükselen kanalın alt bandı ve 1.2840 desteği kırılırsa, paritedeki yön yeniden dolar lehine çevrilebilir. Özellikle RSI, 50 seviyesi altına geri çekilirse teknik olarak satış baskısı artabilir.

Destekler: 1.2930 - 1.2840 - 1.2715

Dirençler: 1.3045 - 1.3145 - 1.3245

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç