Piyasa Geçen Haftanın İzleri ile Yeni Haftaya Başladı...

Piyasa Geçen Haftanın İzleri ile Yeni Haftaya Başladı...

*Geçtiğimiz hafta FED, faizleri değiştirmemişti. FED Başkanı Powel'ın ise faiz artışlarını şuan masadan kaldırdığıın, faiz indirimlerinin ise muhtemelen gecikeceğini mesajını aldık. Geçen cuma günü ABD Tarım Dışı İstihdam Raporu'nun bir çok kaleminin beklenti altında kalması, ABD borsaları ve Ons Altın tarafını desteklerken, Dolar Endeksi ve ABD tahvil faizlerinde gerilemeye sebep oldu. 

*Almanya hizmet PMI Nisan ayında 50.1’den 53.2’ye yükselerek. 50 eşik değeri üzerindeki pozitif bölgede güçlendi.
*Euro Bölgesi hizmet PMI Nisan ayında 51.5’den 53.3’e yükselerek. 50 eşik değeri üzerindeki pozitif bölgede güçlendi.

*Euro Bölgesi’nde üretici fiyat endeksi Mart ayında bir önceki aya göre %0.4 azalırken, bir önceki yılın aynı ayına göre %7.8 azaldı.

*ECB’den Vujcic, son gelen verilerin beklentilerle tutarlı olduğunu ve faiz oranlarının zaman içinde kademeli olarak düşürüleceğini söyledi.

*Avrupa Merkez Bankası’ndan Lane, para politikasında FED ile olası ayrışmanın etkisinin 'abartılmaması' gerektiğini söyleyerek, enflasyonun hedefine döndüğünden emin olduğunu belirtti.

*Avrupa Merkez Bankası’ndan Simkus şu açıklamalarda bulundu:
-GSYİH ve enflasyon verileri beklendiği gibi geldi.
-Haziran sonrasında faiz indirimleri bekleniyor.
-Bu yıl için üç faiz indirimi öngörülüyor

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç