S&P Türkiye'nin Kredi Notunu Yükseltti...

S&P Türkiye'nin Kredi Notunu Yükseltti...

*Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Lane yaptığı konuşmada, hizmet enflasyonunun nihayet gevşemesiyle birlikte ECB’nin Haziran ayında faiz indirimine gitme ihtimalinin güçlendiğini ifade etti.

*Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu S&P, Cuma günü yaptığı açıklamada, Türkiye’nin kredi notunu B’den B+’ya yükselttiğini, not görünümü de pozitif olarak koruduğunu bildirdi. Ayrıca politika yapıcıların cari açığın daraldığı ve dolarizasyonun tersine döndüğü ortamda enflasyonu düşürmeyi ve liraya olan güveni yeniden tesis etmeyi başarması halinde Türkiye’nin kredi notunun yükseltilebileceği ifade edildi.

*Çin’de gece takip ettiğimiz Nisan ayına ilişkin Hizmet PMI beklendiği gibi 52.5 düzeyinde gelerek hizmet sektöründe büyüme olduğunu işaret etti. Bir önceki veri 52.7 düzeyinde gelmişti.

Günün Ajandası;
11:00 Euro Bölgesi Hizmet PMI
15:25 İsviçre Merkez Bankası Başkanı Jordan’ın Konuşması
20:00 FOMC Üyesi Barkin’in Konuşması
20:00 FOMC Üyesi Williams’ın Konuşması

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç