images/pariteler/pariteicon_2.svg

EURUSD - Paritede 1.0775 Direnci Kırılabilecek Mi?...

EURUSD - Paritede 1.0775 Direnci Kırılabilecek Mi?...

Avrupa Komisyonu'nun bugün yaptığı açıklamaya göre, Euro Bölgesi Tüketici Güveni Ocak ayında yüzde 4.9 geriledi. Gündemin önemli bir gelişmesi ise Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi’nin konuşmasıydı. Draghi konuşmasında Avrupa’nın yeni bir siyasi istikrar arayışında olduğunu belirtti. ABD’de ise bugün açıklanan önemli bir veri bulunmazken Cuma günü göreve başlayan Trump’ın gün içinde yaptığı açıklamalar takip edildi. İmalat sanayinin üst düzey yöneticileri ile yaptığı toplantı sonrasında kontrolden çıkmış olan kontrolleri azaltacağını büyük çaplı vergi indirimi yapılacağını belirterek ABD’de üretim yapan firmalar için avantaj sağlanacağını vurguladı. Cuma günü görevi devralırken izleyeceği maliye politikalarına ilişkin açıklamada bulunmayışı oluşan belirsizlik sonucu küresel piyasada doların zayıflamasına neden olmuştu. Dolar Endeksi’ nde bugünde düşüş kaydedildi.

Yarın açıklanacak verilere baktığımızda; Euro Bölgesi’nde öncü nitelikte olan İmalat ve Hizmet PMI’ları, ABD'de ise yine öncü nitelikte olan üretim PMI ve Aralık ayı mevcut konut satışları takip edilecek.

Teknik olarak baktığımızda;Aralık sonunda başlayan yükselen trend kanalı içinde hareketlerine devam eden paritede yukarı yönlü hareketler gözlemleniyor. 50 birimlik ortalama ile desteklenen ve 50 birimlik ortalama üzerinde fiyatlanan EURUSD’de yükselişlerin 1.0775 1.0824 seviyeleri direnç olan takip edilebilir. Geri çekilmelerde ise 1.0570 ve 1.0480 seviyeleri destek olarak öne çıkıyor.

Destekler: 1.0570 – 1.0520 – 1.0480

Dirençler: 1.0775 – 1.0824 – 1.0938





ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç