images/pariteler/pariteicon_12.svg

USDTRY - Paritede Geri Çekilme Görülüyor...

USDTRY - Paritede Geri Çekilme Görülüyor...

ABD’de bugün açıklanan önemli bir veri bulunmazken Cuma günü göreve başlayan Trump’ın gün içinde yaptığı açıklamalar takip edildi. İmalat sanayinin üst düzey yöneticileri ile yaptığı toplantı sonrasında kontrolden çıkmış olan kontrolleri azaltacağını büyük çaplı vergi indirimi yapılacağını belirterek ABD’de üretim yapan firmalar için avantaj sağlanacağını vurguladı. Dolar Endeksi'nde konuşmanın ardından sınırlı bir yükseliş görülürken sonrasında Trump'ın TPP ticaret anlaşmasından çekilme kararının etkisi ile geri çekilme gözlemlendi.

Yurtiçinde yarın TSİ 14:00‘da TCMB’nin faiz oranı kararı kritik öneme sahipken bugün tüketici güven endeksi takip edildi. Öncelikle TCMB' bugünde TL'yi desteklemek amacıyla 1 hafta vadeli repo ihalesi açmadığını TL depo karşılığı Döviz depo ihalesi açtığını belirtmek isteriz. Açıklanan veriye bakacak olursak; Aralık ayında kurdaki yükseliş ve jeopolitik riskler sebebi ile gerileyen tüketici güveni Ocak ayında beklentilerin üstünde artış göstererek 66,9 açıklandı.

Teknik olarak baktığımızda; yaklaşık iki haftadır oluşan üçgenin aşağı yönlü kırıldığını gözlemliyoruz. 3 aydır 50 periyotluk ortalamadan destek alan paritenin Bollinger’ın alt bandı ile 50 periyotluk ortalama arasında hareketlerine devam ettiğini söyleyebiliriz. Geri çekilmelerin devamında fibonacci yüzde 38.2 düzeltme seviyesine denk gelen 3.7110 ve 3.6750 3.6400 seviyeleri destek olarak takip edilebilir. Yükselişlerde ise 3.7995 ve 3.8615 seviyeleri direnç olarak öne çıkıyor.

Destekler:3.7110 – 3.6750 – 3.6400

Dirençler:3.7995 – 3.8615 – 3.8870

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç