images/pariteler/pariteicon_14.svg

USDJPY Paritesi Dolardaki Değer Kaybıyla Baskılanıyor…

USDJPY Paritesi Dolardaki Değer Kaybıyla Baskılanıyor…

Japonya’da açıklanan sanayi faaliyet endeksi beklentilerin altında kalırken, Perakende öncü endeksi beklentileri aştı. Bunun yanında Japonya başbakanı Abe, uluslararası ticaret anlaşmalarının (özellikle son günlerde TPP) önemine dikkat çekti. Dolar üzerinde Trump ifadelerinin baskısı oluşurken, bu durum USDJPY paritesinde düşüşleri derinleştirdi. Güçlü sınır vergisine değinmesi ve TPP’den çekilme kararının vurgulanması doları baskılıyor. Yarın açıklanacak Japonya tarafında İmalat PMI’ı ve ABD tarafında Üretim PMI’ı ve Mevcut ev/konut satışları takip edilebilir.

Teknik açıdan 76.4 fibonacci seviyesinden baskılanan USDJPY paritesi, 113.30 seviyesinin de altına sarktı. Bu baskılanmanın devam etmesi durumunda ilk aşamada 112.50 desteği gündeme geliyor. Aksi durumda ise 113.70 direnci önemli. MACD göstergesinde görülen güçlü aşağı yönelimin devam etmesi düzeltmenin devam etme ihtimalini canlı tutuyor.

Destekler: 112.50 – 111.50 – 111.00

Dirençler: 113.70 – 115.00 – 116.50


 

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç