images/pariteler/pariteicon_2.svg

EURUSD - ABD Enflasyonu Önemli Olabilir...

Hafta ortasındaki haber akışında Çin'in ABD tahvillerini almayı durdurabileceğine yönelik haberler, global piyasaları meşgul etmişti. Ancak bu haberleri Çin devleti onaylamadığı için etkisi de geçici oldu.
Dün, ABD'den ve Avrupa'dan dikkat çekici veriler geldi. Öncelikle Almanya'daki hızlı büyüme ve akabinde Avrupa'dan ECB toplantı tutanakları açıklandı. ECB tutanaklarına göre, yılın geri kalanında sözlü yönlendirme ile tahvil alım programında daha da sıkılaşılabilir. Ama yine de enflasyonda iyileşme görülmeden faiz artışında çekinceli yaklaşılacaktır.

ABD tarafında ise Üretici Fiyat Endeksi dikkatleri çekti. Veri hem çekirdek hem de normal şekliyle aylık bazda dört ay sonra ilk kez negatif olarak açıklandı. Bu gelişmelerin etkisiyle, Euro değer kazandı ve ABD Doları değer kaybetti. Bu fiyat gelişmeleriyle birlikte EURUSD paritesi 1.1945'den 1.2060 seviyesine yükseldi.

Teknik olarak baktığımızda; Hafta içerisinde test edilen ve önemli olarak gördüğümüz 1.1925 desteği çalıştıktan sonra, 1.2035 direncine sert bir yükseliş yaşandı. Bu şekilde, günlük RSI(7) indikatöründe daha önceden belirttiğimiz 45.60 desteği de çalışmış oldu. Bundan sonraki süreçte, Euro lehine atakların devam edebilmesi için 1.2080 direnci üzerinde günlük ya da haftalık mum kapanışı görülmesi gerekebilir. Aksi durumda, RSI tarafında oluşabilecek zayıflama ile birlikte, paritede yataylaşma ve güç kaybı oluşabilir. 1.1925 desteği altındaki fiyat hareketlerinin ABD Doları'na yeniden ivme kazandırabileceğini öngörebiliriz.

Destekler: 1.1980 - 1.1925 - 1.1885

Dirençler: 1.2035 - 1.2080 - 1.2135

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç