Global Borsalar Yükselirken, Yurt İçinde Fitch'in Açıklaması Rol Çalacak...

Global Borsalar Yükselirken, Yurt İçinde Fitch'in Açıklaması Rol Çalacak...

Türk varlıkları haftayı hızla değer kaybıyla kapatırken, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Türkiye'ye yönelik not açıklaması olacak. Açıklamanın Borsa İstanbul'da işlemlerin sona ermesinden sonra, akşam saalterinde, gerçekleşmesi öngörülüyor.
Fitch, en son açıklamasında Türkiye'nin kredi notunu BB+ ile yatırım yapılabilir seviyenin bir kademe altında tutmuş, görünümü ise durağan olarak belirlemişti. Ayrıca kurum geçen ay 25 Türk bankasını negatif izlemeye aldığını belirtmişti.
Fitch açıklamasında, TCMB bağımsızlığı, enflasyondaki yükseliş ivmesi, para ve maliye politikalarında sıkı duruş ve cari açık gibi konular üzerine durabilir. Bununla birlikte, not indirimi ya da hali hazırdaki not görünümünün negatife çekilmesi ihtimali söz konusu. En iyi senaryo ise Fitch'in kredi notu ve not görünümünü değiştirmemesi üzerine kurulabilir.

ABD Vadelileri ve Asya Piyasaları, Nasdaq'da Yeni Zirve...

Biz yurt içinde güçlü şekilde satış ile karşılaşan borsaya odaklanmışken, yurt dışı ve özellikle ABD vadeli endekslerinde toparlanma sinyalleri gözüküyor. Özellikle Nasdaq vadeli endeksi bu gece itibariyle yeni tarihi zirvesini kaydetti. Kendi üçgen kalıbını yukarı yönde kıran SP500 vadeli endeksi ve yine kendi üçgen kalıbını yukarı yönde kırmak üzere olan Dow Jones vadeli endeksi olası bir yeni borsa rallisine eşlik edebilirler.

ABD Vadeliler;
*Nasdaq %1.69 - Dow Jones %0.91 - SP500 %0.89

Asya - Pasifik Spot Borsalar;
*Nikkei %2.02 - Hang Seng %0.52 - Shanghi %0.35

Veri Ajandası:
*Belirsiz | Türkiye - Fitch Ratings Kredi Notu ve Görünüm Açıklaması
*15:30 | ABD - İhracat Fiyat Endeksi (aylık): ? (Beklenti: %0.2 ; Önceki: %0.6)
*15:30 | ABD - İhracat Fiyat Endeksi (yıllık): ? (Beklenti: %5.7 ; Önceki: %4.9)
*15:30 | ABD - İthalat Fiyat Endeksi (aylık): ? (Beklenti: %0.1 ; Önceki: %0.6)
*15:30 | ABD - İthalat Fiyat Endeksi (yıllık): ? (Beklenti: %4.3 ; Önceki: %4.3)
*17:00 | ABD - Michigan Tüketici Güven Endeksi: ? (Beklenti: 98.1 ; Önceki: 98.2)
*19:30 | FOMC Üyesi Bostic'in Açıklaması
*20:00 | ABD - Baker Hughes Sondaj Kuyu Sayısı: ? (Önceki: 858)

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç