ABD'deki PMI Verileri Durgun Piyasaya Hareket Getirdi...

ABD'deki PMI Verileri Durgun Piyasaya Hareket Getirdi...

*ABD’de S&P Global İmalat ve Hizmet PMI verileri açıklandı. İmalat PMI endeksi 49.9 ile daralma bölgesine geriledi. Ek olarak beklenti ve bir önceki verinin altında kaldı. Hizmet PMI endeksi ise 50.9 ile genişleme bölgesinde kalmış olmasına rağmen beklenti ve bir önceki verinin altında kaldı.

Bu veriler ile birlikte ABD Doları kaybederken, Ons Altın ve ABD borsa endekslerinde tepki gerçekleşti. Daralma bölgesindeki imalat PMI verisi, FED’in faizi indirme zamanlamasını öne çekebileceği beklentilerine vesile oldu. Ancak bu veriden bir çıkarım yapmak oldukça erken bir tavır olacaktır.

Cuma günü daha kritik olan PCE Çekirdek Fiyat Endeksi verisini hatırlatmak isteriz.

Veri sonrası EURUSD paritesi 1.0710’a ve Ons Altın ise 2334’e tepki verdi ABD 10 yıllık tahvil faizi ise %4.64’den %4.57’ye geriledi.

*Japonya Merkez Bankası Başkanı Ueda, 26 Nisan sabaha karşı gerçekleşecek para politikası toplantısı öncesinde açıklamalarda bulundu. Genel olarak politika faizi tarafında önceden planlanan bir patikanın olmadığını belirtirken, piyasa koşullarına göre hamlelerin gelebileceğini belirtti.

BOJ Başkanı Ueda açıklamasının detaylarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
https://www.ikon.news/haber/detay/927130

Japonya hükümeti ise ekonominin ılımlı bir toparlanma sürecinde olduğu görüşünü sürdürüyor. Japonya, ekonominin "son zamanlarda durmuş gibi görünse de orta derecede toparlandığı" görüşünü üst üste ikinci aydır sürdürdüğünü açıkladı.

*Almanya’dan gelen öncü PMI verilerine baktığımızda, İmalat tarafındaki kötü performans devam ediyor. Bu veri 42.2 şeklinde gelerek beklenti altında geldi. Hizmet PMI endeksi ise bir önceki dönemden daha iyi gelerek pozitif tarafta 53.3 olarak açıklandı.

Genel olarak imalat tarafındaki negatif veriler Euro’nun gün içi kazançlarının bir kısmının verilmesine sebep oldu.

*İngiltere Merkez Bankası baş ekonomisti Pill, enflasyonun kalıcılığında aşağı yönlü bir değişimin işaretlerini gördüğünü söyledi. Bununla birlikte, eğer BOE tarafında bir faiz indirimi olursa, bu durum kısıtlayıcı politika duruşunu tamamen ortadan kaldırmayacağını dile getirdi.

Pill, yaptığı açıklamaların devamında dengeleyici bir ifadede bulunarak faiz indirimlerinin zamanlaması için halen beklenmesi gerektiğini de ekledi.

* Pepsico Inc. bilançosunda hisse başına kazanç 1.61 $ olarak açıklandı. (Beklenti: 1.52 $)
* Lockheed Martin Corp şirketinin bilançosunda hisse başına kazan. 6.33 $olarak geldi. (Beklenti: 5.82 $)


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç