FED Kararları Öncesi ABD'deki İmalat PMI Verileri Günün Kritiği Olacaktır...

FED Kararları Öncesi ABD'deki İmalat PMI Verileri Günün Kritiği Olacaktır...

*Dün akşam ABD borsaları kapanışının ardından Amazon, Starbucks ve AMD'nin bilanço sonuçları açıklandı.

-Amazon.com'un hisse başı kazancı 0.98 $ olarak açıklandı. (Beklenti: 0.84 $) Çeyreklik kazançlar ise 143.30 Milyar $ olarak geldi (Beklenti: 142.6 Milyar $)
-AMD'nin bilanço açıklamasında hisse başı kazanç 0.62 $ oldu (Beklenti: 0.62 $)
-Starbucks'ın bilanço sonuçlarında hisse başı kazanç 0.68 $ olarak açıklandı (Beklenti: 0.80 $) Starbucks'ı Kuzey Amerika'daki satışlarının %3 düştüğü belirtildi.

Gün içerisinde gündüz saatlerinde Mastercard ve akşam saatlerinde ise Qualcomm ve Pfizer'in bilanço sonuçları takip edilecek.

*Avrupa ve Türkiye piyasaları İşçi Bayramı sebebiyle bugün kapalı olacak. Londra piyasası açık olacak. Bu sebeple ABD seansı gelmeden önce piyasaların sakin kalması beklenebilir.

Dolar, dün mütevazı yükselişler kaydettikten sonra istikrarlı seyrini koruyor ve hisse senetleri/borsa endeksleri ise Nisan ayının son işlem gününde güçlü düşüşler yaşadı.

Gün içi ekonomik verilere baktığımızda saat 21:00’deki FOMC toplantısı öncesinde 15.15’de ABD’den ADP Tarı Dışı İstihdam verisi izlenecek.
Bununla birlikte gün içinde saat 17.00’de ABD’den kritik ISM İmalat PMI verisini takip edeceğiz. Bu veri piyasalardaki oynaklığı arttırabilecek düzeyde önemlidir.

*Bu akşam saat 21.00’deki FOMC toplantısında bir faiz indirim kararı öngörülmüyor. Daha doğrusu FED’in Eylül toplantısına kadar faiz indirmesi öngörülmeyen bir durum olarak karşımıza çıkıyor. FED’in faiz kararı haricinde ileriye yönelik olası yönlendirmeleri, ekonomik görünüm tahminleri ve FED Başkanı Powell’ın 21.30’daki basın toplantısında söyleyecekleri önemli olacaktır.

Bu toplantıda yeni ekonomik projeksiyonların olmaması ve FED’in politika açıklamasında çok az değişiklik beklenmesi nedeniyle FED Başkanı Jerome Powell'ın basın toplantısı ana olay olacak.

*Hafta başı USDJPY paritesinin 160.20 seviyelerine kadar yükselişi sonrası sabah saatlerinde sert bir düşüş gerçekleşmişti. Bu düşüş, kademelerde duran stop emirleri de bozarak fiyatın 154.00 seviyelerine kadar sert düşüşüne sebep olmuştu. Bu hareketin yaklaşık 30 milyar$’lık Japonya Merkez Bankası müdahalesi ile gerçekleştiği öngörülürken, nihai rakamı Mayıs sonunda BOJ tarafından açıklanacak raporda öğrenebileceğiz.

USDJPY paritesi, 154’e kadar düştükten iki gün sonra şimdi 157.90 seviyesine tekrar yükseldi.

*Asya seansında Japonya’dan gelen İmalat PMI Endeksi 49.6 ile beklentinin altında kalırken, bir önceki aydan biraz daha iyi bir sonuç açıklandı.


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç