Global Piyasalarda Borsalar, Japon Yeni ve İsviçre Frangı'nın Hareketleri Dikkat Çekti...

Global Piyasalarda Borsalar, Japon Yeni ve İsviçre Frangı'nın Hareketleri Dikkat Çekti...

*Global piyasalar Japon Yeni ve İsviçre Frangı’ndaki hareket ile birlikte borsa endekslerindeki sert düşüşü takip ediyor. Özellikle Japon Yeni tarafında bu sabah sert hareketler gözlemledik. USDJPY’deki panik satışları hızlı bir şekilde pariteyi 151.95’e kadar düşürdü. Akabinde hafif tepki ile birlikte tekrar 153.70’in üzerinde tutunmaya çalışıyor.

*Diğer taraftan sarı metal Ons Altın’da, global çapta ve özellikle Uzak Asya piyasalarındaki daralma endişelerinden dolayı gün içinde güçlü düşüşler gözlemledik. Sarı metal 2360’a kadar geriledi.

*Gün içerisinde ABD’den ikinci çeyreğe ait öncü ekonomik büyüme verileri açıklandı.

-ABD'de ikinci çeyrek ekonomik büyümesi öncü veride %2.8 olarak beklenti üzerinde gerçekleşti. (Beklenti: %2)

*Yarın ABD’den 15.30’da FED ve dolayısıyla global piyasalar için çok önemli olacak PCE Fiyat Endeksi verileri açıklanacak. Enflasyonun en önemli göstergelerinden biri olan bu verinin beklentilerden sapması, piyasada ciddi oynaklıklar oluşturabilir.

*Yarından sonra piyasalar 31 Temmuz’da önce sabaha karşı Japonya Merkez Bankası kararları, aynı günün akşamında da FED kararlarını takip ediyor olacak.

*Yurt içi tarafta BIST100 endeksi, global iklimden de etkilenerek günü %1.09 oranında düşüş ile kapattı ve 10870 puana geriledi.

*TCMB’nin net uluslararası rezervleri 47.7 Milyar $’dan 48.19 Milyar $’a yükseldi. Bu rezervler uluslararası swap pozisyonlarını da içeriyor.


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News' e Üye Ol!

+90

SMS & E-MAIL DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-mail adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç