images/pariteler/pariteicon_2.svg

EURUSD – Faiz İndiriminin Getirdiği Dolar Lehine Hareketler Sonrası Euro'nun Kısa Vadeli Toparlanma Çabaları...

Uzun süredir dolar lehine baskı altında kalan EUR/USD paritesi, dün Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) beklenti dahilinde yaptığı faiz indirimi ile dalgalı bir seyir izledi. Faiz indirimi sonrası Euro kısa süreli bir yükseliş gösterse de, bu hareketin ardından tekrar dolar lehine güçlü bir satış dalgası ile karşılaştı. Parite, 1.0855 seviyesindeki tutunma çabasını başarısız bularak 1.0830 seviyesinden günü kapattı. Dün 1.0817 seviyelerine kadar gerileyen parite, bugünkü açılışla birlikte Euro lehine bir toparlanma göstererek 1.0839 seviyesinde işlem görüyor.

RSI göstergesi 27 seviyesinde olup aşırı satım bölgesinde yer alıyor, bu da kısa vadede tepki alımlarının gelebileceğine işaret ediyor. Stokastik indikatörün 20 seviyesinin üstüne çıkması durumunda ise toparlanmanın daha güçlü olabileceği söylenebilir.

Destekler: 1.0805 – 1.0788 – 1.0730

Dirençler: 1.0855 – 1.0900 – 1.0950

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News' e Üye Ol!

+90

SMS & E-MAIL DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-mail adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç