Yurt Dışı Sabah Bülteni - 18.10.2024

Yurt Dışı Sabah Bülteni - 18.10.2024

*Japonya Eylül Ayı Takvim Etkisinden Arındırılmamış Tüketici Fiyat Endeksi verisi Eylül ayında yıllık bazda %-0.3 oranında düşüş gösterdi. Bu, önceki dönemin %-0.5 oranındaki düşüşüyle kıyaslandığında daha ılımlı bir gerileme.

*Japonya Eylül Ayı Yıllık Ulusal Çekirdek Tüketici Fiyat Endeksi yıllık bazda %2.4 olarak açıklandı ve piyasa beklentisi olan %2.3'ü hafif şekilde aştı.

*Japonya Eylül Ayı Aylık Ulusal Tüketici Fiyat Endeksi verisi %-0.3 olarak açıklanmış olup, bir önceki döneme göre daha az bir düşüş göstermiştir.

Çin Ulusal İstatistik Bürosu, Eylül ayı ekonomik göstergelerinin olumlu değişiklikler gösterdiğini söyledi:

*Çin Eylül Ayı Yıllık Sabit Varlık Yatırımı yıllık %3.4 artış gösterdi. Önceki dönemde %3.4 büyüyen bu veri, yatırım faaliyetlerinin sürdüğüne işaret ediyor.

*Çin 3. Çeyrek Gayri Safi Yurtiçi Hasıla %0.9 oranında büyüdü. Bu oran, bir önceki çeyreğe kıyasla yavaş bir büyüme hızına işaret etmektedir.

*Çin 3. Çeyrek Yıllık Gayri Safi Yurtiçi Hasıla büyümesi %4.6 olarak açıklandı. Bu, ekonominin istikrarlı bir büyüme gösterdiğini ortaya koyuyor.

*Çin Eylül Ayı Yıllık Sanayi Üretimi %5.4 oranında artış gösterdi ve önceki %4.6 oranındaki büyümenin üzerine çıkarak ekonomide güçlü bir sanayi faaliyetinin sürdüğünü ortaya koydu.

*Çin Eylül Ayı Yıllık Endüstriyel Üretim %5.8 artışla beklentilerin üzerinde geldi. Önceki %4.6'lık büyüme, üretimde ciddi bir yükselişe işaret ediyor.

*USDJPY paritesi 1 Ağustos'tan bu yana ilk defa dün tekrardan 150.00 seviyesinden fiyatlandı.

*Dün Avrupa Merkez Bankası’nın 25 baz puan faiz indirimiyle piyasa, ECB'nin 2025 Mayıs ayına kadar indirime devam edeceği beklentisinde.


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News' e Üye Ol!

+90

SMS & E-MAIL DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-mail adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç