FED Başkanı Yellen'dan Trump'a Mesaj....

FED Başkanı Yellen'dan Trump'a Mesaj....

Fed Başkanı Janet Yellen, merkez bankasının ABD ekonomisini ılımlı da olsa destekleyici para politikası uygulamaya devam ettiğini ve yıllardır canlandırmaya çalıştığı ekonomik toparlanmaya zarar vermemek için faizlerin yavaşça artırılması gerektiğini söyledi.

 

Yellen, bugün Stanford Institute for Economic Policy Research'te yaptığı konuşmada, "Ekonominin sürekli ve belirgin derecede 'ısınmasına' göz yummanın riskli ve akıllıca olmadığını düşünüyorum" dedi.

 

Ekonominin enflasyonda ani ve keskin bir yükseliş ihtimali ile karşı karşıya olmadığını ve merkez bankasının ekonomideki gelişmelere geç tepki verdiğine yönelik herhangi bir belirti bulunmadığına dikkat çeken Yellen, "Para politikasının duruşunu zaman içinde kademeli olarak ayarlamanın ihtiyatlı olduğunu düşünüyorum" dedi.

 

Fed'in 4.5 trilyon dolara yükselen bilançosunun son yıllarda faizler üzerinde yarattığı aşağı yönlü baskının hafiflediğine dikkat çeken Yellen, bu nedenle faizleri kademeli olarak yükseltmenin öneminin arttığını belirtti.

 

Son 10 yıl içinde sadece iki defa faiz artırma kararı alan Fed, son faiz artırımını Aralık ayında yaptı. Bu yıl ise faiz artırımlarının sayısını artıracağının sinyalini verdi. Fed'in politika faizini şu anda yüzde 0.5 ile yüzde 0.75 aralığında bulunuyor.

 

Kaynak: Reuters

 

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç