pariteicons_f11.png

Altın, FED Etkisiyle Düşüşünü Güçlendirdi…

Altın, FED Etkisiyle Düşüşünü Güçlendirdi…

Bugün ABD tarafında açıklanan Dayanıklı Mal Siparişleri ve altı kırılımları beklentilerden iyi geldi. Buna rağmen taşımacılık bileşenlerini içermeyen Çekirdek Dayanıklı Mal Siparişleri beklentilere paralel %0.4 düşüş gördü. FED Başkanı Yellen başta olmak üzere FED yetkilileri bugün konuştu. Yellen konuşmasında faiz oranlarını artırmak için belirli bir zaman çizelgesi olmadığını belirtirken, istihdam piyasasının sürdürülebilir düzeyin üzerinde olduğunu açıkladı. Yellen, enflasyonda anlamlı bir yukarı yönlü baskının oluşmadığını belirtti. İşsizlik oranının düşmemesinden ve kredi piyasasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bullard ekonomik gidişata değinmezken, Lockhart ekonomi için iyimser olmak adına daha çok neden olduğunu belirtti. Gelişmeler dolar endeksinde yükselişe yol açarken, Altın’da satışlar güç kazandı. Bu gece ayrıca FOMC üyeleri Evans ve Mester de konuşacak.

Altın’da formasyon dahilinde hareket eden fiyatlar, 30 günlük üssel hareketli ortalamadan gördüğü direnci takiben 1320 fiyat seviyesinin altına sarkma eğilimi gösteriyor. Altın’da 1320 seviyesinin altında tutunulması durumunda 1315 seviyesi takip edilebilir. Yükselişlerde ilk olarak 30 günlük üssel hareketli ortalama seviyesi olan 1327, devamında 1332 düzeyleri önemini koruyor. Momentum ve RSI göstergeleri düşük seviyelerde bulunuyor.

Destekler: 1315 – 1308 – 1305

Dirençler: 1327 – 1332 - 1342

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç