images/pariteler/pariteicon_2.svg

EURUSD Kritik 1.1200 Altında Tutunabilecek mi?

EURUSD Kritik 1.1200 Altında Tutunabilecek mi?

Avrupa tarafında açıklanan Almanya ve İtalya Tüketici güvenleri beklentilerin altında kaldı. Bugün konuşan Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi, "Para politikası önlemlerimizin tam faydalarını görmemiz için, diğer politika alanları da çok daha kararlı bir biçimde bize katılmalı, hem ülke hem de Avrupa Birliği seviyesinde" açıklamasında bulundu. Draghi, AMB hamlelerinin fiyat istikrarını koruduğunu, ve şimdi AMB önlemlerinin tam etki göstermesinin beklenmesi gerektiğini söyledi. ABD Dayanıklı Mal Siparişleri verisi beklentilerin üzerinde, çekirdek DMS ise beklentilere paralel geldi Çekirdek olan veri piyasa tarafından daha yakından takip edildiğinden ilk aşamada dolarda fazla bir güçlenme görülmedi. Bugünün önemli gelişmesi, FED Başkanı Yellen ve diğer bazı bölgesel FED başkanlarının konuşmalarıydı. Yellen konuşmasında istihdam piyasasındaki sürdürülebilir seviye üzeri gidişata değinirken, İşsizlikteki güçlü görünümü övdü. Küçük bankalar hakkında sermaye düzenlemelerine değindi. FED’in bir faiz artırımı çizelgesi olmadığını belirtti. Bullard ekonomik gidişata değinmezken, Atlanta FED Başkanı Lockhart ekonomik gidişatın iyiye gittiğini belirtti. Gelişmeler dolar endeksinde yükselişe yol açarken, Altın’da satışlar güç kazandı. Bu gece diğer FOMC üyeleri Evans ve Mester konuşacak. Bu durum paritede hareketliliği artırabilir.

1.1200 altına kısıtlı da olsa sarkan paritede bu hareketin kalıcı olup olmayacağı takip edilecek. İlk aşamada 100 günlük üssel hareketli ortalama seviyesine denk gelen 1.1190 seviyesi kısa vadeli düşüşlerde önemini koruyan bir destek. Bu seviyenin de altına sarkması ve kalıcılığın sağlanması durumunda ilk aşamada 1.1150, devamında 1.1115 seviyeleri takip edilebilir. Yükselişlerde ise ilk aşamada 1.1200, devamında 1.1250 dirençleri önemini koruyor. Momentum’da güç kaybı sürüyor.

Destekler: 1.1190 – 1.1150 – 1.1115

Dirençler: 1.1250 – 1.1290 – 1.1360

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç