pariteicons_f22.png

GÜMÜŞ'te Yellen sonrası aşağı yönlü baskı hızlandı

GÜMÜŞ'te Yellen sonrası aşağı yönlü baskı hızlandı

Geçtiğimiz hafta Fed kararının piyasayı Yellen’ın söylediği gibi para politikasının “ılımlı, destekleyici” olacağına ikna etmesi büyüme görünümüne hassas hisse senedi piyasaları ve emtialarla birlikte likidite açısından gelişen ülke kurlarını destekleyici olmuştu.

Bu varlıkların başında yer alan GÜMÜŞ, Temmuz ayı başlangıçlı düşen trend direncinin bulunduğu bölge olan 20 dolar seviyelerini aşamadı ve güç kaybetmeye başladı.

19.50’lere gerileyen emtiada dün ABD tüketici güveninin sert yükselişi bir düşüş dalgası daha getirdi ve 18.97 test edildi. ABD verisi  tüketici güveninin 2007 zirvesine yükselerek ABD ekonomisi için kritik önem taşıyan bu grubun hala güçlü olduğunu ortaya koymuştu.

Bugün Yellen’ın Temsilciler Meclisi’nde yaptığı konuşma ise Fed’in para politikası “ılımlı, destekleyici” kalsa da Aralık’ta faiz artırımı için kapıların kapanmadığını piyasanın karşısına getirdi. Konuşma metninde para politikasına ilişkin bir değerlendirme bulunmayan Yellen, bir soru üzerine faiz artırımı takvime bağlanmamış olsa da FOMC üyelerinin çoğunluğunun bu yıl bir faiz artırımı gerektiğini düşündüklerini vurguladı.

Bunun üzerine Dolar endeksi değer kazanırken geri çekilmeler emtialarda yoğunlaştı ve Fed beklentileriyle yükselişe öncülük GÜMÜŞ yine Fed beklentileriyle düşüşe de öncülük etti.

Günün ilerleyen saatlerinde Chicago Fed Başkanı Charles Evans, Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester ve Kansas City Fed Başkanı Esther George ile Fed sahnede olmaya devam edecek. FOMC üyelerinden Mester ve George Eylül'de faizlerin değiştirilmemesi kararına şerh koymuşlardı. Bu açıdan açıklamaları ayrıca önemli. Konuşmaların saatleri sırasıyla 20:30, 23:35 ve 02:15

Son düşüşte 18.91’in test edildiği GÜMÜŞ’te sabah da paylaştığımız teknik görüşümüz geçerliliğini koruyor. 19.25 altında aşağı yönül baskı devam edebilir ve yeniden 19.00 ardından 18.75 ara desteğiyle 18.50 seviyelerine geri dönüşle karşılaşılabilir. 19.25 üzerinde ise ilk aşamada 19.40 ardından 19.50 dirençleri izlenebilir.  

Piyasa Fiyatı: 19.05
Destekler: 19.00-18.75-18.50
Dirençler: 19.10-19.25-19.40

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç