pariteicons_f11.png

Altın - Trump Görevinin İlk Gününde Protesto Edildi...

ONS Altın, ABD'de Trump'ın görevi devraldığı saatlerde 1217 seviyesinin üzerine çıktı. Trump'ın söylemlerinde vurguların değişmemesi ve daha içe dönük, ulusalcı, "koruyucu" ve sınır güvenliği vurgusuyla dolu; "güçlü ABD" betimlemesini yinelemesi ve esas olarak konuşmasındaki sert ton, piyasalar için şimdilik ABD Doları tarafında güvensizliğe sebep olabiliyor. Bununla beraber güvenli liman olarak Altın, Japon Yeni ve İsviçre Frangı'nın daha değerli kaldığını görüyoruz.

Trump'ın görevi devraldığının ilk gününde daha önceki "off the record" cinsiyet ve ırk ayrımcısı söylemler, milyonlarca insan tarafından protesto edildi ve bu protestolara ABD'nin ünlü sanatçıları da katıldı. ABD Başkanı'nın görevi devralmasından 24 saat bile geçmeden bu çaplı büyük bir protesto yapılması, ABD'de siyasetin sert geçme ihtimallerini gündemde tutuyor. Bu tip bir gerginliğin oluşması güvenli limanlara talep getirebilir. Bu sebeple, her ne kadar Trump'ın ekonomi gündemini esas olarak takip etsek de, olası halk protestolarını ve bu protestolara gösterilen tavrı da izliyor olacağız.

Teknik olarak baktığımızda; 1125 seviyelerinden başlayan yukarı yönlü harekette, belirli trend bölgelerinin oluştuğunu görüyoruz. Buna göre, cuma günü yaşanan yükselişin ardından pozitif ivmenin güçlü trend bölgesinde oluştuğu dikkatleri çekmekte. Gün içerisinde 1211 ve 1206 destekleri kar satışları için takip edilebilir. Ancak haftalık ana destek olarak 1195 seviyesine dikkat edilebilir. Pozitif ivmenin devam etmesi halinde ise 1222 ve 1231 dirençleri gündemde olabilir. Göstergeler açısında baktığımızda dört saatlik grafikte MACD göstergesi, geçtiğimiz hafta yaşanan 1217 - 1195 hareketi ile düzeltmesini yaptı ve yeniden pozitif bölgeye geçti. MACD'nin pozitif bölgede kalmaya devam etmesi, sarı metaldeki pozitif ivmeyi koruyabilir.

Destekler: 1211 - 1206 - 1200

Dirençler: 1217 - 1222 - 1231

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç