images/pariteler/pariteicon_14.svg

USDJPY – Parite Kanal Üst Bandını Test Ediyor…

USDJPY – Parite Kanal Üst Bandını Test Ediyor…

Bugün Japonya’da açıklanan önemli bir veri akışı bulunmuyor. ABD’de ise gündem yoğun sayılabilir. FOMC üyeleri Dudley ve Kaplan, faiz artırımının uygun olduğunu ve ekonominin yolunda olduğunu belirtirken, belirli risklere dikkat çektiler. Kaplan, faizlerin 10 yıllık tahvil seviyesine çekilmesi konusunda temkinli olunmasını istedi. ABD’de açıklanan İnşaat ve Konut verileri de beklentilerin altında kaldı. Yaklaşan Japonya seçimlerinde Abe’nn kazanmasına yüksek olasılık veriliyor. Azalan küresel riskler güvenli liman Yen’den çıkışı hızlandırırken, Dolar’daki yükseliş de pariteyi destekliyor.

Teknik açıdan bakıldığında içerisinde olduğu yükselen kanalın üst bandını test eden USDJPY paritesinin bu seviyeye vereceği tepki takip edilecek. Kanalın yukarı yönlü kırılması paritede yükselişler önündeki önemli bir engelin aşılmasına zemin hazırlayabilir. 20 günlük ortalamanın altında tutunulamaması da pariteyi destekliyor. Pozitif bölgede tutunan Macd göstergesinde yükseliş eğilimi görülüyor.

Destekler: 112.20 – 111.70 – 111.00

Dirençler: 113.10 – 113.45 – 114.30


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç