pariteicons_f11.png

Altın – ABD’de Bütçe’nin Senatodan Geçmesi Gerginliği Azalttı…

Altın – ABD’de Bütçe’nin Senatodan Geçmesi Gerginliği Azalttı…

Altın’da bir süredir risk algısının etkisiyle volatilite artmıştı. ABD’nin Senato’dan bütçe tasarısını geçirmesi öncesi yükselişini sürdüren sarı metal, Senato’nun onayı ile güçlü satış görerek baskılanmaya yöneldi. Vergi reformunun ilk adımının olması önemli bir sürecin başlangıcı olması sebebiyle doları güçlendirirken Altın’ı baskıladı. Irak’taki gerilimin düşmesi de Altın’ı baskılarken, bugün Katalonya gündeminin tekrar alevlenmesi ve haftasonu gerçekleşecek Japonya seçimleri sebebiyle pazartesi açılışa dikkat etmek gerekir.

Teknik açıdan bakıldığında 50 birimlik ortalamanın altında seyreden sarı metal, daha önce belirttiğimiz 1290 direncinin üzerinde tutunamayınca baskılandı. Bu baskılanmayla tekrar 1280 desteği test edildi. 1280 ve 1268 destekleri kısa vadede önem arz ediyor. Bu seviyelerin üzerinde tutunabilmesi ciddi bir destek oluşturabilir. Buna rağmen dolar endeksinin ters omuz-baş-omuz formasyonuna yönelmesi takip edilen diğer bir durum. Dolardaki yükseliş Altın’ı baskılayabilir.

Destekler: 1280 – 1268 – 1260

Dirençler: 1290 – 1296 - 1305


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç