images/pariteler/pariteicon_13.svg

GBPUSD – Paritede Brexit Kaygısı…

GBPUSD – Paritede Brexit Kaygısı…

Bugün Avrupalı liderler, Brexit görüşmelerinin ikinci aşamasına geçilmesi konusunda hemfikir oldu. Bu durum Sterlin’de güçlü bir baskılanma meydana getirdi. Piyasaların beklentisi süreçler hakkında daha açık ve daha hızlı bir süreç gerçekleşmesi yönünde. Kısa olması beklenen ilk aşamanın 6 ayda kapanmış olması, ticari anlaşmaların konuşulacağı aşamanın zamanında tamamlanamayacağı endişelerini körüklüyor. Bunun yanında Merkel’in ikinci aşamanın çok daha zorlu geçeceği vurgusu da Sterlin’i baskılıyor. ABD'de açıklanan Sanayi ve İmalat Üretimi ile Kapasite kullanımı beklentilerin altında kaldı.

Teknik açıdan bakıldığında içerisinde olduğu yükselen kanalın altına sarkma eğiliminde olan GBPUSD paritesi, alt kanalı test ediyor. Bu baskılanmanın güç kazanabilmesi için kanalın altında tutunması gerekebilir. Baskılanmanın devam etmesi durumunda ilk aşamada 1.3300 desteği takip edilebilir. Yükselişlerde ise 1.3375 direnci ön plana çıkıyor.

Destekler: 1.3300 – 1.3275 – 1.3225

Dirençler: 1.3375 – 1.3425 – 1.3460





ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç