images/pariteler/pariteicon_12.svg

USDTRY - TCMB Sözlü Müdahale Mi Gerçekleştirdi ?

Bugün, saat 14:00'de gelen TCMB para politikası kararı USDTRY ve EURTRY üzerinde kısıtlı bir geri çekilme etkisi oluşturdu. TCMB, faizleri sabit tutarken enflasyonist risklere karşı görüşünü ve tavrını birkaç cümle dışında aynı tuttu. TCMB, mevcut enflasyon haricinde enflasyon beklentilerini de önemsediğini; ayrıca enflasyonun baz etkisi ve geçici faktörler ile iyileşme durumunun yeterli olmadığını, hedeflerin gerçek anlamda yakalanmasına dikkat edeceğini vurguladı. Bu ifadeler TCMB'nin daha dikkatli olacağı ve sıkı duruşu güçlendirmeye daha eğilimli olabileceği algısı oluşturabilir ve aslında bir nevi sözlü müdahale niteliğindedir. Çünkü piyasa, baz etkisinden medet umulması senaryosuna sıcak bakmıyor ve inandırıcı bulmuyordu. TCMB'nin piyasa kaygılarını dikkate alması ve açıklamasını buna göre yapıyor olması son derece önemli. Ancak yine de, hedeflere ulaşma noktasında neler yapabileceği ya da yaptıklarının ne ölçüde geçerli olduğu cevap bulamayan sorular arasında yerini alıyor.

Teknik olarak baktığımızda; parite, direnç olarak gördüğümüz 55 günlük basit ortalamayı kıramıyor ve gün içerisinde bu ortalamaya yaklaştığında kar satışlarıyla karşılaşıyor. Gün içinde TCMB faiz kararının ardından 3.7910 desteğinin altını zorluyor. Ancak, hemen aşağıda bulunan 89 günlük ortalama da oldukça kritik ve haftalık ana destek konumunda bulunuyor. TL lehine hareketlerin güçlenmesi için 89 günlük ortalama altında en az 2-3 günlük mum kapanışları görmek gerekebilir. Teknik teyit yapılmaması durumunda bölge, alım fırsatı yaratabiliyor ve fiyatları yukarı doğru yeniden atabiliyor.

Destekler: 3.7910 - 3.7680 - 3.7325

Dirençler: 3.8110 - 3.8420 - 3.8610

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç