images/pariteler/pariteicon_12.svg

USDTRY – Yüksek Volatilitenin Sürdüğü Görülüyor…

USDTRY – Yüksek Volatilitenin Sürdüğü Görülüyor…

USDTRY paritesi bugün de güçlü volatiliteyi sürdürdü. Gece saatlerinde USDTRY paritesi tarihi rekorunu yeniledi. Bugün Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıklamaları önem arz etti. Bakan Albayrak, Merkez Bankası’nın bağımsızlığına ve bütçe dengesine vurgu yapınca hükümet kanadından gelen bu pozitif açıklamalarla USDTRY paritesi TL değerlenmesiyle gün içinde 4.8000’in altına geriledi. Buna rağmen ilerleyen saatlerde dolardaki yükseliş ve Moody’sin notu değerlendirebileceğine yönelik açıklamasıyla parite tekrar 4.8000’in üzerine çıktı. ABD’de açıklanan TÜFE yıllık bazda beklentilere paralel, aylık bazda manşet beklentilere paralel, çekirdek ise beklentilerin altında kaldı.

Teknik açıdan bakıldığında kısa vadede 4.8000 üzerinde tutunmanın kısa vadede paritede önemli bir destek unsuru oluşturduğu görülüyor. Olası yükselişlerde ise 5.0000 psikolojik seviyesi önem arz ediyor. Paritenin uzun süreli yükselen trend çizgisine denk gelen 4.74-75 bandı üzerinde seyri paritede önemli bir destek unsuru olarak kalmakta.

Destekler: 4.7400 – 4.6000 – 4.4400

Dirençler: 4.8000 – 4.8700 – 5.0000


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç