Finans Piyasalarının Tozunu Atan 5 Kadın Trader...

Finans Piyasalarının Tozunu Atan 5 Kadın Trader...

Kadın okuyamaz, çalışamaz, sesli gülemez, arabayı park edemez... Hele ki borsadan 500 bin Euro hiç kazanamaz.

 

Bazı insanların varlıkları sığ söylemlere verilecek en güzel cevaptır. İşte karşınızda finans sektörünün tozunu attıran beş kadın trader:

 

 

1-Ingeborg Mootz

Geç kalmak mı? Kim demiş! Mootz'un kitabında bu cümlenin hiç bir anlamı yok. Zira kendisi 83 yaşında finans piyasasına adım attı ve 8 yıl içinde borsada tam 500 bin Euro kazandı. Bu başarısını anlattığı bir de kitap yazdı üstelik. Hali hazırda Almanya'nın en ünlü trader'larından.

 

2- Kathy Lien

O yalnızca finans piyasalarında çok para kazanmakla kalmadı, bu işin edebiyatına da katkı sağladı. Yazdığı kitap Foreks yatırımcılarının baş ucu eseri olurken, web sitesi de kısa zamanda bu piyasa ile ilgilenenlerin sık kullanılanlar listesine girdi. 

 

 

3- Geraldine Weiss

Weiss de 40 yaşında piyasaya adım atanlardan. Üstelik öncesinde hiç bir şirket onu trader olarak işe almak istememiş. O ise hiç vazgeçmemiş ve 40 yaşında bir yatırım bülteni çıkarmaya başlamış. Tabi bu sırada takvimlerin 1960'ı gösterdiğini de hatırlatalım.

 

4-Abigaile Johnson

İçlerinden en şanslı olanı diyebiliriz. Çünkü doğrudan finans piyasalarının içinde olan bir aileye doğuyor Johnson. Dedesi Fidelity adlı yatırım şirketinin kurucusu, babası ise yöneticisi. Aile şirketinin kanatları altına girmektense kendi yolunu seçen Johnson, birkaç trilyon dolarlık varlık yönetiminden sorumlu. 

 

5-Linda Bradford Raschke

Raschke'nin trader kariyeri 1980'lerin başında başlıyor. Geldiği nokta ise varlık yönetim şirketi LBRGroup'un başkanlığı. Start çizgisinden bulunduğu noktaya kadar sektöre ilişkin kitapları, yatırım üzerine verilen dersleri ve tabi piyasada hızla yükselen popülerliği sığdırıyor. 

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç